back to top
2024. szeptember 28. 14:59
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: A régebbi MotoGP-pilóták szabadabbak voltak, nem figyeltek arra, hogy mit...

Di Giannantonio: A régebbi MotoGP-pilóták szabadabbak voltak, nem figyeltek arra, hogy mit mondanak

Fabio Di Giannantonio mindig próbál önmaga lenni, mivel úgy gondolja, MotoGP-pilótaként felelős azért, hogy milyen példát mutat a fiataloknak. Szerinte jó, ha a versenyzők néha természetesebben viselkednek, és mellékesen támogatja a MotoGP-ben szerveződő érdekvédelmi szervezet megalakítását.

Eddig sem olyan emberként tűnt fel Fabio Di Giannantonio, mint aki megpróbálja véka alá rejteni a véleményét. Nemrég például elég egyértelműen kiállt a MotoGP technikai szabályzatának 2027-es megváltoztatása ellen, és korábban egy rendkívül veszélyes bukását is nagyon őszintén írta le. Most pedig kiderült, hogy mindez nem volt véletlen.

Hiába a kritikák, nem mindenki sírja vissza a múltat „a kétkerekű Forma–1-es autókkal” szemben

„Én mindig próbálok önmagam lenni – nyilatkozta Di Giannantonio a SPEEDWEEK.com-nak. – MotoGP-pilótaként van némi hatalmunk a kamera előtt. És úgy hiszem, hogy ezáltal a fiatal gyerekeket is tudjuk inspirálni, jó irányba befolyásolni. Én azt az üzenetet szeretném közvetíteni, hogy »mindig légy önmagad«. De természetesen nekem is vannak jó és rossz dolgaim egyaránt, hiszen senki sem tökéletes. Szóval én csak a saját véleményemet mondom el.”

Megkérdezték, hogy szerinte a MotoGP-versenyzők néha túl óvatosak-e, amikor véleményt nyilvánítanak. „Mondjuk úgy, minél nagyobbra nő ez a bajnokság, annál politikailag korrektebbé válik – válaszolta Digga. – Ez persze egyfelől jó is, hiszen márkákat képviselünk, és emiatt nem baj, ha nem mindig nézzük túl sok oldalról a dolgokat. De ahogy már mondtam, az embernek néha magát kell adnia. Jó látni, amikor az emberek néha egy kicsit mások vagy »igaziak«. Régebben a versenyzők nem nagyon figyeltek oda arra, hogy mit mondanak, szabadabbak voltak, ami nagyszerű volt. Biztos vagyok benne, hogy sokan ezért szerették meg ezt a sportágat. Szóval néha jó, ha természetesebben viselkedünk.”

A Forma–1 példáját követve a MotoGP pilótái már egy ideje azt tervezik, hogy létrehozzák a saját érdekvédelmi szervezetüket. Ezt a kezdeményezést pedig Di Giannantonio is támogatja. „Ez egyáltalán nem lenne rossz a sportágnak – jegyezte meg a VR46 pilótája. – Az, hogy a versenyzők egy csoportja érdekvédelmi szervezetként segíthetné a többieket, az szerintem jót tenne a sportágnak. Alapvetően mindenki csak versenyezni akar, és megküzdeni a többiekkel. Szóval mi csak szeretnénk megosztani az ötleteinket a szervezőkkel, hogy együtt javítsunk ezen a sportágon. Úgy gondolom, hogy így egy nagyszerű együttműködést lehetne kialakítani a Dornával [a MotoGP-t irányító céggel].”

A MotoGP versenyzői megelégelték, hogy figyelmen kívül hagyják véleményüket