back to top
2024. július 02. 09:22
KezdőlapMotoGPBagnaia két mesterhármasra is ráhajthat majd Assenben, az egyik kedvenc pályáján

Bagnaia két mesterhármasra is ráhajthat majd Assenben, az egyik kedvenc pályáján

Francesco Bagnaia várja az egyik fő esélyesként a Holland TT-t. A címvédő az előző két asseni főfutamot, és a legutóbbi két vasárnapi viadalt is megnyerte, így jó formában érkezik meg az egyik kedvenc pályájára.

A vártnál talán valamivel nehezebben indult Francesco Bagnaia számára az idei szezon, az olasz motoros főleg a sprinteken küszködött, amelyek közül négyet be sem tudott fejezni. Egy ideig úgy tűnt, hogy ennek következtében Jorge Martín akár jelentősebb előnyt is kiépíthet magának a tabella élén. Viszont aztán alkalmanként neki is megremegett a keze, így jelenleg megint elég szoros az állás.

Így áll a MotoGP-tabella az Olasz Nagydíj után

Bagnaia eközben egyre magabiztosabb lett, és a barcelonai után a mugellói főfutamot is megnyerte, sőt az Olasz Nagydíj során még szombaton is őt intették le elsőként. A címvédő így jó formában vághat majd neki a Holland TT-nek, amelyet az előttünk álló hétvégén fognak megrendezni. A helyszín természetesen a legendás asseni versenypálya lesz, amely elmondása szerint kifejezetten fekszik neki. Ezt jól mutatja, hogy mindkét előző itteni főfutamot ő húzta be, és a tavalyi sprinten egyedül Marco Bezzecchi tudta megverni. A háromszoros világbajnok így két szempontból is „mesterhármasra” hajthat majd a hétvégén.

„Jó, hogy Mugello után volt egy háromhetes szünetünk [a Kazah Nagydíj időpontjának áthelyezése miatt – a szerk.], amelyben tudtam regenerálódni. Pihentem egy kicsit, de persze az edzést is folytattam, a Panigale V4S-emmel még pályán is motoroztam, majd más pilótákkal együtt részt vettem a Monster eseményén Silverstone-ban. De most már visszatértem a komoly munkához, és annak meg kimondottan örülök, hogy Assenben folytathatom a szezont Ez ugyanis az egyik kedvenc pályám, amelyet még a karomra is tetováltattam” – nyilatkozta Bagnaia. A torinói pilóta 2016-ban Assenben aratta az első győzelmét a Moto3-ban, ezért került rá a karjára a híres nyomvonal.

„Az előző fordulókban jól ment a munka, és kiválóan éreztem magam a motoron – folytatta. – Két egymást követő [főfutam] megnyerése után érkezem meg, sőt háromról is beszélhetünk, ha a mugellói sprintet is beleszámítjuk. Tehát biztosan adottak a feltételek ahhoz, hogy továbbra is jól teljesítsek. Remélhetőleg az időjárás kedvező lesz, és lehetővé teszi, hogy az első pénteki edzéstől kezdve fokozatosan építkezzünk. Mindenesetre készen állok arra, hogy bármilyenek is lesznek a körülmények, nekiessek a hétvégének.”

Martín, Bagnaia és Marc Márquez a végsőkig tartó csatát vívhatnak a vb-címért Dovizioso szerint