back to top
2024. július 04. 10:29
KezdőlapMotoGPKiderült, hogy Marc Márquez magával viszi-e a „legjobb barátját” a gyári Ducatihoz

Kiderült, hogy Marc Márquez magával viszi-e a „legjobb barátját” a gyári Ducatihoz

Több forrás is megerősítette, hogy jövőre már nem Frankie Carchedi, hanem a jelenleg Enea Bastianinivel dolgozó Marco Rigamonti lesz Marc Márquez versenymérnöke a Ducati gyári csapatánál.

Egy MotoGP-istálló összes alkalmazottja nagyon fontos munkát végez, azonban a pilóták szempontjából a saját versenymérnökeik mégis kiemeltebb szerepet töltenek be. Talán az sem olyan nagy túlzás, hogy ők a motorosok „legjobb barátai”. Viszont amikor csapatot váltanak, sokszor maguk mögött kell hagyniuk ezen közeli munkatársaikat. Marc Márquez is így járt, amikor az idei szezonra a Gresinihez igazolt, ugyanis oda nem vihette magával Santi Hernándezt a Honda gyári alakulatától.

Most pedig úgy látszik, hogy ez meg fog ismétlődni a nyolcszoros világbajnokkal. Az Autosport ugyanis arról értesült, hogy a Ducati gyári csapatánál már nem Frankie Carchedi, a mostani versenymérnöke lesz majd mellette. Ezt később több lap is megerősítette, ahogy azt is, hogy a következő szezonban Marco Rigamontival kell majd együttműködnie. Rigamonti jelenleg Enea Bastianini versenymérnöke, de korábban dolgozott együtt Andrea Iannonéval a Suzukinál, illetve Johann Zarcóval a Pramacnál.

Marc Márquez már tavaly elhatározta, hogy be kell kerülnie a Ducati gyári csapatához

A Ducati a kötelékén belül általában szereti egyben tartani a pilóta – versenymérnök duókat, így kissé meglepő, hogy Carchedi nem tarthat Márquezzel. A hírek szerint ennek az az oka, hogy a brit szakember nem a bolognai gyártóval, hanem a Gresinivel kötött szerződést.

Viszont Carchedivel ellentétben Javi Ortiz el fogja kisérni Márquezt a Ducatihoz (is). Ortiz szerelőként dolgozik, és ő volt az egyetlen ember, akit a spanyol pilóta „el tudott kérni” a Hondától. A brit újság szerint velük tart majd még Mattia Sereni, Márquez jelenlegi elektronikai mérnöke és a gyártó egyik Gresininél dolgozó alkalmazottja is (utóbbit nem nevezték meg).

A kisöccsének tekinti Marc Márquezt az egyetlen ember, aki vele tarthatott a Hondától a Ducatihoz

Márquez a hírek szerint az elmúlt időszakban elég jó kapcsolatot alakított ki Carchedivel, ráadásul elég eredményes is volt a közös munkájuk. Viszont a cerverai versenyző nem kételkedik abban, hogy a Ducatinál ezen a téren is a lehető legjobb döntést hozzák meg. „A Ducati illetékesei lesznek az elsők, akik mellém az oda legmegfelelőbbnek tartott embereket fogják helyezni, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassam” – nyilatkozta Assenben.