back to top
2024. július 07. 01:15
KezdőlapMotoGPMir: Ha elmegyek a Hondától, akkor úgy fogom érezni, hogy kudarcot vallottam

Mir: Ha elmegyek a Hondától, akkor úgy fogom érezni, hogy kudarcot vallottam

Joan Mir szeretné felmérni, hogy milyen lehetőségei vannak a jövőjét illetően. A spanyol pilóta szerint „most már közelebb” van ahhoz, hogy biztosítson magának egy ülést a következő MotoGP-szezonra.

Joan Mir a tavalyi idény elején csatlakozott a Honda gyári alakulatához, ez a lépés viszont nem igazán jött be neki. Az előző szezonját leginkább a bukások határozták meg, amelyek miatt több fordulót is ki kellett hagynia. Idén ebből a szempontból már valamivel biztatóbb a helyzete, de legjobb eredményként mindössze egy sprinten – a jerezin – elért kilencedik helyet tud felmutatni.

A gyári KTM lett az „új Honda” a bukási statisztikában a két Márquez előtt

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy Mir ennek ellenére is szeretné meghosszabbítani a Hondával az idei szezon végén lejáró szerződését. Bejelentés azonban eddig még történt a jövőjét illetően. Az előző hétvégén megrendezett Holland TT alatt így feltették neki a kérdést, hogy azóta már megvan-e a 2025-ös ülése.

„Most már közelebb vagyunk hozzá. De még nincs véglegesítve – nyilatkozta Mir. – Nagyon fontos, hogy felmérjük, milyen lehetőségeink vannak. Hogy milyenek a lehetőségeink, hova mehetnénk, illetve hova nem… Az igaz, hogy két éve én döntöttem úgy, hogy idejövök, a világ legnagyobb gyártójához, amely a legnagyobb történelemmel rendelkezik. De az igazság az, hogy a közös utunk eddig nem volt olyan sikeres, mint amilyenre számítottam.”

A kétszeres világbajnoknak a Hondán kívül a további „lehetőségeit” leginkább a Trackhouse Racing jelentheti. Az amerikai alakulat csapatfőnöke ugyanis az a Davide Brivio, akivel korábban, a Suzukinál már sikeresen dolgoztak együtt. Mir azonban egyelőre inkább az aszakaikra koncentrál.

„Még mindig megvan az illúzióm, hogy [a Hondánál] folytatom, hogy tovább nyomjuk. Ha elmegyek, akkor úgy fogom érezni, hogy kudarcot vallottam. Hiszen az én esetem nem ugyanolyan, mint azé a srácé, aki nemrég sokkal több eredményt elérve távozott ettől a csapattól – mondta Marc Márquez tavalyi eligazolására utalva. – Én viszont nem tudtam jó eredményeket elérni a Hondával. És ha elmegyek, akkor ez is ott lesz a fejemben. Mindenesetre még nem hoztam meg a döntést. De már közel vagyok hozzá.”

Mir: Versenyzőként már nincs sok időm hátra, szeretnék biztosra menni, amikor döntök a jövőmről