back to top
2024. szeptember 08. 01:35
KezdőlapMotoGPMarini nem szeretné, hogy a Honda leigazolja Razgatlıoğlut, inkább továbbra is Mir...

Marini nem szeretné, hogy a Honda leigazolja Razgatlıoğlut, inkább továbbra is Mir csapattársa lenne

Luca Marini egyértelművé tette, hogy leginkább annak örülne, ha mellette jövőre is Joan Mir lenne a Honda gyári csapatának pilótája. Amennyiben Mir a távozást választaná, Marini nem Toprak Razgatlıoğluval, hanem egy MotoGP-tapasztalattal rendelkező versenyzővel pótolná.

Egyre inkább tisztul a kép a MotoGP jövő évi mezőnyét illetően. Viszont a Honda gyári istállójánál még nem minden egyértelmű, hiszen a pilótáik közül csak Luca Marini rendelkezik szerződéssel a következő szezonra is. Az alakulathoz idén csatlakozó motorosról korábban azt pletykálták, hogy a folyamatos küszködés – az első pontjait csak az előző hétvégén tartott Német Nagydíjon szerezte meg – miatt távozni fog. Ő azonban ezt kategorikusan visszautasította, így már csak az a kérdés, hogy 2025-ben ki lesz a csapattársa.

Marini jelenleg a 2020-as MotoGP-bajnokkal, Joan Mirrel osztozik a garázson. Viszont ugyanazon okból, mint az olasz pilóta esetén, Mir távozásáról is folyamatosan beszélnek. Ráadásul feltehetően lenne is jelentkező a helyére, hiszen a Superbike-világbajnokságon villogó Toprak Razgatlıoğlu menedzsere nemrég lényegében bejelentkezett egy királykategóriás ülésért, amelyet török versenyző a mostani helyzetben legfeljebb a Hondánál kaphatna meg (bár az utóbbi időben már ezzel ellentétes előjelű megszólalásokat hallhattunk Kenan Sofuoğlutól).

Ha ez blöff volt, nem jött össze: Razgatlıoğlu menedzsere máris visszakozott a MotoGP kapcsán

Nemrég feltették a kérdést Marininek, hogy szerinte jó ötlet lenne-e Razgatlıoğlu leigazolása, ha Mir végül a távozásra szavazna. „Azt mondom: nem – jelentette ki határozottan. – Ha jönnie kell egy új versenyzőnek, akkor érdekes lenne, ha az Apriliától vagy a KTM-től érkezne, mivel úgy több tudást tudna hozni. Ahogy például én is a Ducatitól jöttem. De ahogy már mondtam, ha egy új versenyzőnek kellene jönnie, akkor neki technikai szempontból megfelelő tudással kell rendelkeznie, képesnek kell lennie az információk megosztására és tudnia kell a megfelelő módon visszajelzéseket adni, hogy meg lehessen őt érteni. De szeretném kihangsúlyozni, hogy Joannal nagyon jól kijövök. Ő egy kedves ember, és azt remélem, hogy a csapatnál marad.”

„Toprak ügyére visszatérve, ott volt Jorge Lorenzo, aki egy elképesztő tehetség, és ha maradt volna a Ducatinál, akkor nyerhetett volna még két világbajnoki címet. De miután megérkezett a Hondához, nem sikerült hoznia azt az extrát, amit mindenki várt tőle – példálózott Marini. – Persze az igaz, hogy sok nehézségbe ütközött [a Hondánál]. Pedig neki nem kellett egy teljesen másik filozófiát elfogadnia.”

Lorenzo elárulta, azért igazolt a Hondához, mert a Yamahánál és a Ducatinál is lebecsülték