back to top
2024. szeptember 10. 06:51
KezdőlapMotoGPBezzecchit felbosszantotta Morbidelli manővere, majd kis híján újabb nagy balesetet szenvedett

Bezzecchit felbosszantotta Morbidelli manővere, majd kis híján újabb nagy balesetet szenvedett

Marco Bezzecchit felbosszantotta Franco Morbidelli akciója, amelynek következtében mindketten buktak a Brit Nagydíj sprintfutamának rajtja után, de elfogadta honfitársa bocsánatkérését. A VR46 versenyzőjének másnap ki kellett kerülnie a technikai gondokkal küszködő Brad Bindert, ami jelentősen visszavetette.

Meglehetősen eseménydúsan alakult Marco Bezzecchi számára a Brit Nagydíj hétvégéje, de nem a pozitív értelemben. A szombati sprintfutamon az első kanyart sem tudta bevenni, ugyanis Franco Morbidelli egy finoman szólva is optimista féktávval nekiment, és mindketten elestek. A VR46 pilótája ráadásul meg is sérült.

Morbidellit megbüntették, de szerinte nem volt felelőtlen az akció, amellyel kiütötte Bezzecchit

A Pramac pilótája dupla hosszú körös büntetést kapott, de persze ez honfitársán nem segített. Az eset további pikantériája, hogy nemcsak márkatársakról van szó, hanem mindketten a VR46 Akadémia növendékei. Nem véletlen tehát, hogy Morbidelli később felkereste a dühös Bezzecchit, hogy elnézést kérjen tőle.

„A futam után meglátogatott – nyilatkozta az ifjabbik olasz motoros, aki nem bizonyult haragtartónak. – Bocsánatot kért. Ez egy hiba, amely természetesen felbosszantott. De mit mondhatnék? Már megtörtént, úgyhogy elfogadom a bocsánatkérését, és biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan tette. Szóval végső soron minden rendben van.”

Bezzecchinek másnap nagyon résen kellett lennie, hogy ne legyen részese egy másik, potenciálisan a szombatinál is nagyobb balesetben. A hatodik helyről induló Brad Binder ugyanis technikai gondokkal küszködött, ezért nagyon lassan jött el a rajtrácsról, a VR46 versenyzője pedig csak az utolsó pillanatban tudta kikerülni. „Majdnem eltaláltam Bradet, akinek gondja volt a motorjával – idézte fel. – Jack [Miller] az utolsó pillanatban tért ki, én pedig majdnem elütöttem. Szóval kicsit visszaestem.”

Teljesen elkerülhető hiba okozta Binder vesztét a Brit Nagydíj rajtjánál

Bezzecchi így annak ellenére is csak tizenharmadikként fejezte be az első kört, hogy a két Trackhouse kiesett előle. Ezután Fabio Quartararót, Morbidellit, Maverick Viñalest, Millert és Pedro Acostát is megelőzte, így nyolcadikként intették le. A háromszoros MotoGP-futamgyőztes szerint a sérülése ellenére is benne lett volna a potenciál egy jobb eredményre, ha a rajt nem jön ki ennyire rosszul számára.

„A futam alatt, az elején nem volt túl nagy a fájdalom az adrenalin miatt – fogalmazott. – Az utolsó hat-nyolc körben viszont elkezdtem érezni, mintha az egész lábamban, de különösen a lábfejemben csökkent volna az érzékenység. Szóval nagyon nehéz volt megérteni, mennyi hátsó féket használtam, úgyhogy ez kicsit a határon volt. Ettől eltekintve viszont jó verseny volt. A sérülés fájdalmas volt, de tudtam menedzselni. Inkább a rajt okozott gondot, mert a Braddel történt [eset] nélkül valószínűleg előrébb lehettem volna. Szerintem ez volt a legnagyobb probléma. A sérülés nem segített, de megpróbáltam túlélni.”

Grafikai Kánaánt és tudatos küzdelmet hozott a hétvége – a MotoGP Silverstone-ban vendégeskedett