back to top
2024. szeptember 17. 20:16
KezdőlapMotoGPMorbidelli reagált Aleix Espargaró beszólására, majd meghazudtolta a Ducati csapatfőnökét

Morbidelli reagált Aleix Espargaró beszólására, majd meghazudtolta a Ducati csapatfőnökét

Franco Morbidelli szerint „jó vicc”, hogy Aleix Espargaró igazságtalannak tartja az ő MotoGP-ben való maradását. Az VR46 által frissen leigazolt pilóta szerint még nincs eldöntve, hogy jövőre ki fogja megkapni a gyári motort. Morbidelli emellett az Osztrák Nagydíjról is szót ejtett.

Tegnap vált hivatalossá, hogy a korábbi értesüléseknek megfelelően Franco Morbidelli a VR46-hoz igazol. Bár számára ez biztosan jó hír volt, nem mindenki volt kimondottan lelkes. Aleix Espargaró az Osztrák Nagydíj pénteki napja alatt arról beszélt, igazságtalannak tartja, hogy egy a csapattársaihoz képest ennyire alulteljesítő pilóta a MotoGP-ben maradhat.

Éles kritika Aleix Espargarótól: szerinte igazságtalan, hogy Morbidelli jövőre is a mezőny tagja lesz

Ezt persze Morbidelli sem hagyhatta szó nélkül. „Egy ez jó vicc volt Aleixtől – ironizált. – Nagyon vicces. Nézzétek, nem tudom, hogy erre mit mondhatnék. Rossz időzítéssel mondott el bizonyos dolgok, szóval ugyan már!”

A pénteki edzésen Morbidelli a pályán is „válaszolt” Espargarónak, hiszen Francesco Bagnaia mögött másodikként jutott be a Q2-be. „Az biztos, hogy a jó hírek boldoggá tesznek, amikor pedig boldog vagyok, akkor jól teljesítek – mondta erről az olasz motoros. – Kezdem megtalálni az összhangot a GP24-gyel [az idei Ducatival]. Pénteken tényleg jó időt futottam. Ráadásul már az első gyorskörömön is gyorsak voltunk, ami miatt nagyon elégedett vagyok. A pénteki minden szempontból egy jó nap volt.”

„Hogy ez tényleg egy nagy esély-e [jó eredmény elérésére]? Majd szombaton meglátjuk, hiszen addig még van egy edzésünk, amelyen a használt gumikkal tudunk majd dolgozni. Így pedig reálisabb képet kaphatunk a valós versenytempónkról. De az valóban igaz, hogy pénteken mind az új, mind a használt közepes gumikkal erős voltam.”

A Ducati nagyjából két héttel ezelőtt jelentette be, hogy jövőre a VR46 lesz az első számú ügyfelük, miután a Pramac a Yamahát választotta. Azonban költségcsökkentés miatt a tavulliai alakulat kettő helyett már csak egy gyári motort fog kapni. Davide Tardozzi, a bolognaiak gyári istállójának csapatfőnöke pedig már azt is felfedte a sajtónak, hogy a 2025-ös motorral Fabio Di Giannantonio versenyezhet majd. Morbidellinek így értelemszerűen az általa idén is vezetett 2024-es gép fog jutni. Viszont ő Tardozzival ellentétben úgy gondolja, hogy még nem lefutott ez az ügy.

Di Giannantonio tavaly vérrel is aláírta volna, hogy gyári motort kap, bár szerinte az még nem biztos

„Azt még meg kell határozni a jövő évre nézve, hogy kié lesz az új és kié az idei motor. Ez pedig minden bizonnyal elég nehéz lesz… – jegyezte meg a 29 éves versenyző. – Azt elég nehézkesnek látom, hogy további jelentős lépéseket tegyünk meg ezzel [az idei] motorral. Ez a gép ugyanis már most is nagyon jól muzsikál. Szóval azt majd meglátjuk, hogy melyik motorral fogok versenyezni, ahogy azt is, hogy mire megyek vele. Persze, egyszer [2020-ban] már megtörtént velem, hogy nagyon gyors tudtam lenni egy általam jól ismert csapattal és motorral. Majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek.”