back to top
2024. szeptember 17. 23:36
KezdőlapMotoGPBagnaia megszólalt a tavalyi és az idei Ducati különbségéről, bár úgy véli,...

Bagnaia megszólalt a tavalyi és az idei Ducati különbségéről, bár úgy véli, nem hallgatnak majd rá

Francesco Bagnaia szerint a fejlesztéseknek köszönhetően mostanra lényegében egy szintre került az idei és a tavalyi Ducati.

Az előző idények során rendszeresen láthattuk azt, hogy a Ducati legújabb motorja mellett az elmúlt évi is eléggé versenyképesnek mutatkozik. Idén viszont mintha ez kevésbé lenne így, ráadásul látszólag a nyári szünet óta még nagyobbra nyílt az olló. A Brit és az Osztrák Nagydíjon Desmosedici GP24-et használó pilóták mellett ugyanis egyedül Aleix Espargarónak sikerült felállnia a dobogóra, bár neki kétszer is.

Marc Márquez elárulta, mekkora különbséget sejt a saját motorja és a gyári Ducatik között

A két gép közti különbségről persze korábban már többen elmondták a véleményüket. Ám nemrég egy olyan ember szólalt meg ebben a témában, aki mindkét motort jól ismeri: Francesco Bagnaia. Az olasz versenyző azért is jó alany arra, hogy megítélje ezt az ügyet, mert mindkét géppel eredményes tudott lenni: a Desmosedici GP23-mal bajnok lett – ahogy előtte a Desmosedici GP22-vel is –, a GP24-gyel pedig pillanatnyilag vezeti az összetettet.

„Mindenre igaz, amit majd most mondok, hogy nem fognak rám hallgatni, mivel mindenkinek megvan a saját elképzelése, de persze ez engem nem érdekel – nyilatkozta beletörődően Bagnaia a DAZN-nak. – Én már mindkét motort teszteltem, és a GP22-hez egyik sem fogható. Az volt a legkiegyensúlyozottabb motor az összes eddigi közül.”

„Az kicsit furcsa, hogy a Francia Nagydíjig a GP23 mindig a győzelemért harcolt, de onnantól kezdve mi folyamatosan messze előttük vagyunk, ráadásul mindenféle fejlesztés nélkül – tette hozzá a címvédő. – Mi lényegében [a szezon előtt kollektív] tesztek óta nem kaptunk semmilyen jelentős fejlesztést. Viszont a GP23-nak az év eleje óta már volt két-három nagyobb fejlesztése is. Szóval igazából most már nagyon hasonló [a két motor]. Tisztában vagyok vele, hogy senki sem fog rám hallgatni, de ez a valóság.”

A Ducati kulcsembere megvédte a támadható döntésüket, amellyel Bagnaia sem ért egyet