back to top
2024. szeptember 16. 21:00
KezdőlapMotoGPHihetetlenül hosszú időre bebetonozták a MotoGP-t, évekig biztosan nem változik a sorozat...

Hihetetlenül hosszú időre bebetonozták a MotoGP-t, évekig biztosan nem változik a sorozat vezetése

A FIM bejelentette, hogy meghosszabbítják a Dorna kereskedelmi jogait a cég által kezelt számos sorozatra, többek között a MotoGP-re és a Superbike-világbajnokságra.

Csütörtökön hozta nyilvánosságra a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM), hogy 2060-ig meghosszabbítják a – Liberty Media által idén felvásárolt – Dorna Sports kereskedelmi jogait a cég által kezelt legtöbb sorozatra. További 36 évig így biztosan a spanyol vállalat lesz a MotoGP, a Superbike-világbajnokság, a JuniorGP, a MotoE és a női motoros világbajnokság irányítója. Egyébként a gyorsaságimotoros-vb 1992, a Superbike-vb pedig 2015 óta tartozik hozzájuk.

Fellélegezhetnek a szurkolók? – a Libertynél nem gondolják, hogy a MotoGP javításra szorul

„Ez egy hihetetlenül fontos pillanat, amely hosszú távon világos viszonyokat és biztonságot biztosít a motorsport csúcsát illetően – mondta a bejelentéskor Jorge Viegas, a FIM elnöke. – Ez nemcsak azok számára fontos, akik a MotoGP-ben közvetlenül érintettek, hanem a motorversenyzés szélesebb közösségének is, amely profitál ennek a vezető sorozatnak a globális státuszából, értékéből és jelenlétéből.”

„A FIM, a Dorna Sports és a többi kulcsszerepet játszó érdekelt közötti folyamatos és egyre szorosabb együttműködés hosszú évek alatt épült ki, a mostani bizalom és együttműködés, valamint ez a hosszú távú megállapodás pedig nagyszerű alapot nyújt a MotoGP és a kapcsolódó bajnokságok jövőbeli fejlődéséhez – tette hozzá. – A FIM nevében szeretném kifejezni a legőszintébb hálámat a Dorna Sports 1992 óta végzett munkájáért, és nagy bizalommal tekintünk előre a közös jövőbe, hogy együttes erőfeszítéseinkkel még sok éven át biztosítsuk a MotoGP további növekedését és sikerét.”

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bejelenthettük ezt a megállapodást a FIM-mel – jelentette ki Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója. – Csodálatos hír a sportág egésze és a világ minden pontján fellelhető rajongóink számára, hogy ez a partnerség biztosan folytatódik. Valami igazán különlegeset építettünk fel együtt, és közösen dolgozva tovább fogjuk fejleszteni a sportágat.”

A MotoGP sportigazgatója elárulta, hogy az F1 betétsorozatainak sorsára jut-e a Moto2 és a Moto3

„Az, hogy ilyen hosszú távú megállapodást tudtunk kötni, hihetetlenül értékessé teszi a MotoGP-t – jegyezte meg. – A mai sport- és szórakoztatóipart megnézve a MotoGP körül tapasztalható konszenzus olyan szintű, hogy kiváltságos dolog a részesének lenni. Ez pedig nagyszerű alapot teremt a sportágunk további növekedéséhez. Szeretnénk megköszönni a FIM támogatását, és várakozással tekintünk arra, hogy a további együttműködésünkkel még nagyobbá és jobbá tegyük a MotoGP-t.”