back to top
2024. szeptember 19. 06:20
KezdőlapMotoGPMarc Márquez megtanulta kezelni a pfujolást: Egyik fülemen be, a másikon ki

Marc Márquez megtanulta kezelni a pfujolást: Egyik fülemen be, a másikon ki

Marc Márquez elárulta, mostanra hidegen hagyja, ha valahol füttyszó fogadja. A nyolcszoros világbajnok szerint mindez a pfujoló életét minősíti, neki viszont tudnia kell függetlenítenie magát az ilyesmitől.

Nem a legszebben fogadták Marc Márquezt a San Marinó-i Nagydíj dobogós ceremóniáján. A misanói szurkolók egy része ugyanis kifütyülte a spanyol versenyzőt, aki a kilencedik helyről indulva nyerte meg a futamot, miután néhány percre komolyabban eleredt az eső, és ezalatt sikerült átvennie a vezetést a versenyen.

Leendő főnöke megvédte Marc Márquezt az őt kifütyülő nézőkkel szemben

Az ellenfelek, illetve leendő csapattársak megfelelően reagáltak: a második Francesco Bagnaia próbálta csitítani a közönség fütyülő részét, míg Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatmenedzsere nyilvánosan elítélte az ilyesmit. A legjobban egyébként Nadia Padovaninak, a Gresini tulajdonosának fájt a gesztus, magát a „célszemélyt” viszont hidegen hagyta.

„Eljön az a pillanat, amikor az embernek az egyik fülén be, a másikon ki – nyilatkozta Márquez az El Larguero című műsor vendégeként. – Különösen azért, mert amikor valaki a másik kudarcának örül, az a saját életében nagyon boldogtalan. Arra pedig nincs szükség, hogy az ember öröme másvalaki kudarcán múljon.”

Marc Márquez elárulta, miben kell fejlődnie, majd leszögezte, Bagnaia gesztusa „sokat elmond róla”

Persze az is tény, hogy Márqueznek volt ideje és lehetősége megszokni az ilyesmit. A Valentino Rossival történt 2015-ös konfliktusát ugyanis nehezen tudták neki megbocsátani Olaszországban, ahol a következő években rendszeresen kifütyülték. Mondhatni, ahhoz képest ez a mostani már teljesen visszafogott volt, de persze attól még nem volt helyes viselkedés.

„Nem számít, ha valakinek összejön, akkor azt hagyni kell – folytatta a 31 éves motoros, aki hozzátette, az embernek függetlenítenie kell magát az ilyesmitől. – Eljön a mi időnk is, de ezek a dolgok mindig is megtörténtek a sportban, ez a sportnak is a problémája, ahogyan a része is. A sportolónak tudnia kell, hogyan kezelje ezt, hogy a lehető legkevésbé hasson rá.”

Egy olasz legenda emlékét sikerült megsérteniük a Marc Márquezt kifütyülő misanói nézőknek

A következő hétvégén a MotoGP mezőnye ismét Misanóba látogat, és könnyen lehet, hogy Márquez ismét a dobogón végez, még ha nem is a legfelső fokán, hiszen ahhoz kellettek a körülmények is. A tempója ugyanakkor korábban is megvolt az előző forduló során, csak éppen az időmérőn kulcspillanatban elesett, vagyis leginkább ezt kell kiküszöbölnie.

Marc Márquez Aragónia után Rossi otthonában is győzött