back to top
2024. szeptember 19. 15:58
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio még mindig nincs százszázalékos állapotban, szemben a gyári Honda pilótáival

Di Giannantonio még mindig nincs százszázalékos állapotban, szemben a gyári Honda pilótáival

Fabio Di Giannantonio továbbra sem épült fel tökéletesen a spielbergi sérüléséből. A Honda gyári csapatának versenyzői viszont újra teljesen jól érzik magukat. Joan Mirnek és Luca Marininek is egy betegség miatt kellett kiülnie az előző misanói forduló egy részét.

Az előttünk álló hétvégén újra felbőgnek a MotoGP-gépek a misanói pályán. Az Adriai-tenger partján fekvő aszfaltcsík ugyanis a megszokott San Marinó-i után a Emilia-romagnai Nagydíjnak is otthont ad (a beugrásra a Kazah Nagydíj törlése miatt volt szükség). Azonban erre a fordulóra több királykategóriás pilóta is kérdéses egészségügyi állapotban fordult rá.

Egyikük az a Fabio Di Giannantonio, aki még az Osztrák Nagydíj pénteki edzésén bukott. A nagy esést pedig nem úszta meg sérülés nélkül: kificamodott a válla. A spielbergi hétvége további részét emiatt ki kellett hagynia, de Aragóniában és Misanóban már újra versenyzett. Viszont a kollektív teszten ismételten nem ült motorra, ami egyértelművé tette, hogy nincs vele minden rendben. Ezt nemrég ő maga is megerősítette, bár hozzátette, már sokkal jobban van.

„Kritikus a helyzet” – Di Giannantonio közel sincs tökéletes állapotban spielbergi sérülése után

„Egészen jól érzem magam, az előző hetet pihenésre és regenerálódásra használtam fel – mondta szerdán Di Giannantonio. – Viszont még nem vagyok százszázalékos állapotban, bár már jobban érzem magam – ez pedig jó jel, tekintve, hogy most három forduló következik egymás után. Persze nem lesz könnyű beosztani az erőinket, de továbbra is azon dolgozunk, hogy visszakerüljünk a legerősebbek szélárnyékába. A második misanói hétvége az összes szurkolónkkal együtt pedig ismét nagyszerű lesz.”

A San Marinó-i Nagydíj alatt a Honda gyári istállójánál is főhetett a csapattagok feje, hiszen Joan Mir és Luca Marini is kiesett a forduló egy részéről.  A gyomorrontásban szenvedő Mir egyáltalán nem tudott motorra ülni a hétvége folyamán, a szintén egy betegséggel küzdő Marininek pedig a főfutamot kellett kihagynia. Viszont a misanói teszten már mindketten pályára tudták vinni az RC213V-t, bár egyikük sem volt kifogástalan állapotban. Azonban elmondásuk szerint mostanra végre sikerült felépülniük.

„Most már sokkal jobban érzem magam, és a héten már teljes értékű edzésmunkát tudtam végezni a pályán kívül, szóval a fizikai állapotommal nincs gond – kezdte Mir. – A teszt során sikerült egy kicsit előrelépnünk, és kipróbálhattunk néhány dolgot, ami kellő lendületet adhat. Majd meglátjuk, hogy így mit hoz a hétvége.”

Másképp látták a Honda pilótái a misanói tesztet, Mir többet várt, míg Marini a pozitívumokat emelte ki

Luca Marini szintén megszólalt, a helyi pilóta számít a hazai közönség támogatására. „Nagyon csalódott voltam, hogy nem versenyeztem múlt vasárnap, de ez volt a helyes döntés – jelentette ki Marini. – Sok mindent elértünk a teszten még az akkori állapotom ellenére is, ami nagyon pozitív. Most, a teszt után pedig van néhány dolog, amit ki akarunk majd próbálni a hétvégén. Nagy kiváltság, hogy újra a hazai szurkolók előtt versenyezhetek, és az a célunk, hogy egy jó hétvégével örvendeztessük meg őket.”