back to top
2024. szeptember 23. 15:24
KezdőlapMotoGPQuartararo felfedte, hogy egy banális hiba miatt maradt le az idei legjobb...

Quartararo felfedte, hogy egy banális hiba miatt maradt le az idei legjobb eredményéről Misanóban

Fabio Quartararo elárulta, hogy kifogyott az üzemanyagból a második misanói főfutam végé előtt. A francia pilóta emiatt nem az ötödik, hanem a hetedik helyen ért célba, pedig az előbbi az idei legjobb vasárnapi eredménye lett volna.

Rossz szájízzel fordult rá a Yamaha az Emilia-romagnai Nagydíjra. Álex Rins ugyanis egy betegség miatt nem tudott résztvenni a második misanói forduló érdemi részében. Azonban Fabio Quartararo gyorsan elfeledtette ezt az elmúlt időszakban sokat küszködő iwataiak szurkolóival, ugyanis megszerezte a kilencedik rajthelyet. A francia pilótának a sprinten innen sikerült még előrelépnie is, hiszen szombaton hetedikként szelte át a célvonalat.

Quartararo egyelőre óvatos, de a Q2-be jutás az „egész hétvégéjét megváltoztatja”

A vasárnap pedig sokáig még ennél is jobban alakult számára. A 2021-es MotoGP-bajnok a főfutamon fel tudta venni a versenyt többek között a pillanatnyilag legjobb motornak tartott idei Ducatin ülő Franco Morbidellivel is. Quartararo a jó tempója, az előzései és két előtte történt bukás miatt az ötödik helyen kezdte meg az utolsó kört. Abban viszont váratlanul lelassult, így Morbidelli és Maverick Viñales is elment mellette.

Quartararo ezt különösen bánhatná, hiszen az az ötödik hely az idei legjobb vasárnapi eredménye lett volna, a hetedikkel viszont pont „csak” megismételte azt (egyébként sprintről van egy ötödik helyezése). A nizzai pilóta később elárulta, hogy egy banális hiba okozta a visszaesését. „Már az utolsó előtti kanyarban lényegében kifogyott az üzemanyagom – fedte fel. – Próbáltam mindent megtenni ennek az elhárítására, amit csak tudtam, de azért így is nagyon örülök annak, ahogy ez a verseny alakult. Ez messze az egyik legjobb főfutamon volt, azok közül, amelyeket idén futottunk.”

„Innentől pedig majd meglátjuk, hogy milyen eredményeket tudunk elérni a tengerentúli fordulók során – tekintett előre. – Ha Indonéziában is egy ehhez hasonló hétvégét fogunk teljesíteni, az szerintem nagy előrelépés lenne nekünk. Egyébként az utóbbi időben sokkal jobban érzem magam a motoron, mint korábban. Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk azzal a munkával, amelyet az elmúlt hetekben végeztünk el.”

A Yamaha leköszönő főnöke megerősítette, valóban dolgoznak a jelentős koncepcióváltáson