back to top
2024. szeptember 28. 21:31
KezdőlapSuperbikeA szuperhős Iannone az „élete csatáját” nyerte meg, Razgatlıoğlu nem igazán elégedett

A szuperhős Iannone az „élete csatáját” nyerte meg, Razgatlıoğlu nem igazán elégedett

Izgalmas versenyt láthattak a Superbike-világbajnokság aragóniai fordulójának első futamát megnézők. A viadal után a három dobogós, Andrea Iannone, Toprak Razgatlıoğlu és Garrett Gerloff beszélt az élményeiről.

Hihetetlenül fordulatos versenyt hozott a Superbike-világbajnokság első aragóniai futama, amelyet Andrea Iannone tudott megnyerni. Mivel a megismételt rajthoz Nicolò Bulega egy technikai hiba miatt nem tudott felállni, ezért lényegében Iannone indult a legelőkelőbb helyről – hiszen a Superpole-on második lett – , majd végig az élmezőnyben küzdött. A futam felénél aztán visszavette a vezetést Danilo Petruccitól, amit már nem is adott ki a kezéből, így learatta első győzelmét a sorozatban.

Iannone nyerte az év legdrámaibb futamát, Bulega kiesése tette értékesebbé Razgatlıoğlu második helyét

A vastói pilóta idénre töltötte le a doppingolásért kapott négyéves eltiltását, így láthatóan nagyon sokat jelentett neki ez a siker, amelyet három dobogós hely előzött meg. Egyébként ezelőtt legutóbb a MotoGP 2016-os Osztrák Nagydíja után állhatott fel a pódium tetejére. „Hihetetlen ez a győzelem, olyan, mintha egy álom vált volna valóra – mosolygott Iannone. – Nagyon sokat küszködtem a négyéves [eltiltásom] alatt otthon, tavaly még a kanapéról néztem a versenyeket.”

„Ez tényleg olyan, mint egy álom, korábban nem is hittem abban, hogy lehetséges lesz nekem ilyen eredményt elérni a visszajövetelem utáni első szezonban – folytatta. – Itt [a mezőnyben] mindenki nagyon erős, a körülmények is nehezek, de én soha nem adom fel. Ma pedig sikerült megnyernem a csatát, nemcsak egy futamot, hanem az életem csatáját. És szerintem ez a legfontosabb, nem is maga a verseny. Úgy hiszem, hogy tényleg olyan vagyok, mint egy szuperhős, mivel az előző négy év során soha nem adtam fel az álmomat, mindig tovább dolgoztam érte. Ma pedig sikerült a lehető legjobb eredményt elérnem. Szeretnék köszönetet mondani a Ducatinak és a csapatomnak is. Azt meg majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.”

Kiderült, Iannone tényleg a Ducati elhagyását fontolgatja, „élete legnehezebb döntésével” szembesült

Toprak Razgatlıoğlu egy második hellyel tért vissza a magny-cours-i bukásából, amely miatt az előző két fordulóban nem tudott pontot gyűjteni. A török pilótának végig jó volt a tempója, bár nem érződött annyira átütőnek, mint a sérülése előtt. Viszont Bulega kiesése miatt így is 33 pontra növelte a megfogyatkozott előnyét.

„Nem vagyok igazán elégedett, mert az utolsó körökben nem tudtam a győzelemért küzdeni – értékelt Razgatlıoğlu. – Az első gumim ugyanis nagyon elfogyott akkorra, így csak a második helyért tudtam menni. Köszönetet szeretnék mondani Garrett [Gerloffnak], mivel az utolsó kanyarban figyelt rám, így nem ütköztünk össze, az ott csak közeli versenyzés volt. De azért nagyon örülök annak, hogy ennyire erősen tértünk vissza, viszont holnapra javítanunk kell a motoron. Azt remélem, hogy ez sikerül, és akkor a győzelemért tudok majd küzdeni az utolsó körökben is.”

A BMW-nél szándékosan hátráltatták Razgatlıoğlu helyettesét, hogy kedvezzenek a török pilótának

Gerloff megszerezte a második dobogóját a BMW-vel, hiszen az idei második magny-cours-i futam után újra harmadik lett. Az amerikai pilóta a tizedik helyről rajtolt, majd végig nagyon meggyőzően jött előre. Ezalatt több bátor manővert is bemutatott, és egy időre a vezetést is átvette. A végére viszont kicsit elfogytak alóla a gumik, de Álvaro Bautista támadását így is vissza tudta verni.

„Nagyon jól éreztem magam a verseny közben – mondta Gerloff. – És még a végén is úgy éreztem, hogy maradt egy kicsi a tankban, szóval megpróbálhatom elkapni Andreát és Toprakot, de ők hihetetlenül gyorsak voltak. Így csak próbáltam nyugodt maradni, mivel úgy hittem, hogy az utolsó körökben még többre is képes lehetek, de hát ez van. Utálom az időmérőt, egyszerűen csak utálom. Úgy gondolom, hogy ha azt jobban össze tudtam volna rakni, akkor talán még jobb eredményt érhettem volna el. Köszönet a csapatnak, nagyszerűen működött a motor. Annak kimondottan örülök, hogy az előző pár forduló során sikerült konzekvensen teljesítenünk.”