back to top
2024. október 16. 10:40
KezdőlapMotoGPÚjabb hátborzongató részlet derült ki Morbidelli balesetéről, ellenfelei nevére sem emlékezett

Újabb hátborzongató részlet derült ki Morbidelli balesetéről, ellenfelei nevére sem emlékezett

Franco Morbidelli elárulta, év eleji bukása olyan fokú ideiglenes emlékezetkiesést okozott neki, hogy több fontos ember nevét is elfelejtette. Mostanra viszont elég jó formába lendült, és Paolo Campinoti, a Pramac tulajdonosa már arról ábrándozik, hogy győzelemmel búcsúzzanak el egymástól.

Múlt hétvégén tartották a Festival dello Sport elnevezésű eseményt, Olaszország egyik legnagyobb éves sportfesztiválját Trentóban. A rendezvényen számos illusztris vendég megjelent, és ebből a motorsport, illetve azon belül a MotoGP sem maradhatott ki. Többek között Franco Morbidelli, valamint jelenlegi csapatának, a Pramacnak a tulajdonosa, Paolo Campinoti is jelen volt.

A 29 esztendős pilóta ismét felidézte a január végén történt portimãói bukását, amelynek következtében mindkét előszezoni tesztet ki kellett hagynia. Nemrég elárulta, hogy két hétig számára fontos embereket nem ismert fel, ám a baleset nemcsak az arc-, hanem a névmemóriájára is hatott, ami bizonyára szintén okozott ijesztő pillanatokat.

Őszinte leszek, egy ekkora ütés után nem tudtam, hogy képes leszek-e visszanyerni a korábbi állapotomat – nyilatkozta Morbidelli. – Nagyon furcsa időszakon mentem keresztül, melynek során alapvető dolgokra nem emlékeztem. Nem emlékeztem az anyósom nevére, ahogyan sok ellenfelemére sem. Az orvosok azt mondták, hogy nyugodjak meg, ez normális. Aztán pedig valóban javulni kezdtek a dolgok.”

Sokkoló vallomás Morbidellitől: a saját rokonait sem ismerte fel súlyos balesete után

Morbidelli a szezonnyitóra ugyan vissza tudott térni, de a történtek és annak következményei a formájára is kihatottak. Az első hétvégéken többször is előfordult, hogy a szintén lefelé kilógó Luca Marini mögött végzett. Azóta viszont jelentősen javult a teljesítménye, olyannyira, hogy a sprinteket is beleszámolva az utóbbi öt futamon kivétel nélkül az első ötben zárt.

Ennek is köszönhetően sikerült megelőznie Aleix Espargarót, valamint Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio és Álex Márquez személyében három olyan pilótát, akik tavalyi Ducatit vezetnek, így feljött a tabella nyolcadik helyére. A közvetlenül előtte álló Maverick Viñalestől már 27 pont választja el, de a jelenlegi tendenciát látva benne van a pakliban az újabb előzés. Azonban jelenleg talán nem is ez a legfontosabb, hanem a jó forma megtalálása, illetve megtartása. „Ismét érdekes pozíciókért harcolok, és jól érezzük magunkat” – foglalta össze a helyzetet Morbidelli.

Morbidelli év végén távozik a Pramactól: az olasz istálló jövőre már a Yamaha motorjait használja, a háromszoros MotoGP-futamgyőztes pedig tavaly pont a japán gyártónak intett búcsút egy gyötrelmes időszak után. Campinoti reménykedik a szép elválásban. „Én megtartottam volna – utalt versenyzőjére, majd felvázolta az álomszerű forgatókönyvet. – Meg kell nyernie egy futamot, hogy bezáruljon a kör, és a lehető legszebben búcsúzzon tőlünk. Mondjuk Valenciában jó lenne.”