back to top
2024. április 30. 18:16
KezdőlapMotoGPNem tudta volna felvenni a versenyt Bezzecchivel, ám bukása ellenére mégis erősnek...

Nem tudta volna felvenni a versenyt Bezzecchivel, ám bukása ellenére mégis erősnek érezte magát a KTM versenyzője

A Red Bull KTM versenyzője, Jack Miller is keserű érzésekkel távozik Le Mans-ból. A 28 éves ausztrál ennek ellenére nagyon pozitívan nyilatkozik a KTM RC16-os gépről.

Míg Brad Binder a MotoGP vasárnapi Le Mans-i főfutamának első körében történt ütközése után a hatodik helyen zárta a versenyt, addig Jack Miller világbajnoki pontok nélkül volt kénytelen elhagyni a francia helyszínt. Ez nagyon fájdalmas volt az ausztrál számára, főleg azok után, hogy a kvalifikáción elért negyedik helyével és jó tempójával megfelelő feltételeket teremtett egy erős eredményhez.

„Ez nagyon kiábrándító” ─ jegyezte meg Miller elkeseredetten.

„Ez csak egy volt a hétvégék közül, de végig nagyon erősnek éreztem magam. Még a versenyen is tudtunk vezetni néhány körön keresztül. Jól éreztem magam, de egy kicsit küzdöttem a gumik bal oldalával. Tudtam, hogy milyen tempóra vagyok képes, megpróbáltam tartani azt, és nem erőltettem túlságosan. Körülbelül hét körrel a vége előtt elkezdtem keményebben nyomni. Őszintén szólva buta hiba volt. A négyes kanyarban rászaladtam a rázókőre, és elvesztettem az uralmat az első kerék felett. Előtte a leggyorsabb körömet teljesítettem, és már csak egyre közelebb kerültem Augusto Fernándezhez és Aleix Espargaróhoz. Csalódott vagyok, és szeretnék bocsánatot kérni a csapattól ezért.”

Csillaghullás Le Mans-ban a jubileumi futamon ─ Rossi versenyzője történelmet írt

„Egyértelműen hiányzott egy kicsi ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt Bezzecchivel. Az elején vezettem néhány kör erejéig, ott 1:32-es köröket tudtam futni. Aztán Marco elment mellettem, és 1:32-es, sőt 1:31-es köröket ment. Kizárt dolog volt, hogy ezt a tempót tudtam volna tartani. Szerettem volna egy kicsit többet küzdeni, de hiányzott némi önbizalom. Ettől függetlenül jó hétvége volt, a pozitív tapasztalatokat visszük magunkkal. Továbbra is következetesnek kell lennünk, és meg kell próbálnunk robbantani Mugellóban. A versenyen ismét értékes pontokat szerezhettünk volna, de sajnos nem sikerült. Most már nagyon várom Mugellót, mert erős csomagunk van, de lehet ezt még fokozni.”