back to top
2024. szeptember 21. 12:57
KezdőlapMotoGPMarc Márquez inkább magával törődik, ezért továbbra sem megy el a pilóták...

Marc Márquez inkább magával törődik, ezért továbbra sem megy el a pilóták szokásos programjára

Marc Márquez elárulta, jól érezte magát az Emilia-romagnai Nagydíj pénteki napján, de Francesco Bagnaiát és Jorge Martínt nem tudta megközelíteni, akiknek a nagy párharca szerinte szintén nem javítja az esélyeit. A Gresini pilótája továbbra sem megy el a Biztonsági Bizottság üléseire, mert inkább a saját testének karbantartásával törődik.

Marc Márquez látszólag ott folytatta, ahol szűk két hete abbahagyta, hiszen ő futotta meg a leggyorsabb kört a San Marinó-i Nagydíj első szabadedzésén. Ennek azonban nem volt túl nagy jelentősége, ugyanis a gyakorlás nedved pályán kezdődött, és a 31 éves motoros csak a vége felé ment ki először a garázsából.

Marc Márquez nem sokat töltött a pályán, de így is ő volt a leggyorsabb az első misanói edzésen

A délutáni tréningen pedig kiderült, hogy egyelőre nem ő a hétvége leggyorsabb pilótája. A spanyol motoros a harmadik helyet szerezte meg Francesco Bagnaia és Jorge Martín mögött, 1 ezred híján 3 tizeddel lemaradva a körrekordot futó címvédőtől. Márquez elismerte, egyelőre jól érzékelhetően elmarad e két márkatársától.

Az első, nedves pályán tartott szabadedzést elengedtem, mert ezen a helyszínen már délután a versenyben futott leggyorsabb kör alatt voltunk – nyilatkozta. – Szombaton pedig még gyorsabbak leszünk. Jól éreztem magam, de van két versenyző, Pecco és Martín, akik rendkívül gyorsnak bizonyultak, és nagyon magasra tették a lécet. Ha most rendezték volna a futamot, öngyilkosság lett volna megpróbálni gyorsabban menni náluk, úgyhogy tovább kell dolgoznunk, megnézni, hogyan változik a pálya, és hátha kicsit közelebb tudunk kerülni hozzájuk.”

Bagnaia és Martín az egész szezonban óriási csatát vívnak a világbajnoki címért. Jelenleg 7 pont a különbség köztük, és ha egyikük sem lép el nagyon a másiktól, akkor hamarosan az esetleges test a test elleni párharcaik is nagyon élessé válhatnak. Ebből pedig a többi versenyző, köztük Márquez is profitálhat, de a nyolcszoros világbajnok szerint pusztán a nyers teljesítményt tekintve a küzdelem megnehezíti a helyzetét.

Martín a hajrában bukott, Bagnaia körrekorddal hozta a misanói edzést

Nekem nem kedvez, mert a háború növeli a színvonalat – fogalmazott. – Ha nem lenne ekkora csata, akkor az egyikük elkényelmesedne, ők ketten viszont a közöttük zajló [küzdelem] révén egyre jobban emelik a szintet, és egyre inkább kihozzák a bennük rejlő potenciált, ami jót tesz a kategóriának. Sok bukás történt, és úgy vélem, szombat délelőtt ezek folytatódni fognak, mert nem a legjobb körülmények uralkodnak. A gumi hőmérséklete a határon van, ami megnehezíti a helyzetet. Egyelőre Martín vezeti a bajnokságot, de a szezon végén meglátjuk, mi lesz.”

A sajtóbeszélgetésen egy kifejezetten érdekes téma is szóba került. Márquez évek óta nem vesz részt a Biztonsági Bizottság legtöbb pénteki ülésén, vagyis az ottani döntések általában nélküle születnek meg. A Gresini motorosa egy kérdésre válaszolva leszögezte, hogy ezen az előző két győzelme után sem akar változtatni, nem függetlenül a 2020-ban elszenvedett súlyos sérülésétől és annak következményeitől.

Most kellene ott lennem, de nem vagyok ott – reagált a felvetésre. – Nem térek vissza, csak azokra megyek el, amelyekre el tudok. A testem karbantartása ugyanis több időt igényel. Kicsit változtattam a munkamódszeremen, hogy ezzel is próbáljak jól teljesíteni a hétvégéken. Azért nem megyek el [az ülésekre], hogy vigyázzak a testemre.”