back to top
2024. szeptember 21. 15:56
KezdőlapSuperbikeBulega jött ki a legjobban a saját bukásából a BMW küszködését hozó...

Bulega jött ki a legjobban a saját bukásából a BMW küszködését hozó cremonai Superpole-on

Nicolò Bulega új körrekorddal nyerte meg a Superbike-világbajnokság cremonai Superpole-ját Andrea Iannone és Danilo Petrucci előtt. Az újonc a győztes köre után szinte azonnal bukott, az emiatt belengetett sárga zászló pedig sokakat megfosztott a javítás lehetőségétől. A legjobb BMW-pilóta, Gartett Gerloff csak tizenegyedik lett.

A megszokott módon szombaton délelőtt rendezték meg a Superbike-világbajnokság Superpole-ját a naptárba idén bekerülő Cremona Circuiten. A mezőny – amelyben korábbi sérüléseik miatt sem Toprak Razgatlıoğlu, sem Jonathan Rea nem volt ott – ideális körülmények között gurult ki a pályára. Remy Gardnernek viszont egy háromhelyes rajtbüntetés tudatával kellett teljesítenie, amit Danilo Petrucci feltartásáért kapott.

Bagnaia és Martín is visszavágásra készül, már most eldőlhet az egyik vb-cím – hétvégi menetrend

Tito Rabat vezetésével vágtak neki az időmérőnek a versenyzők. Ám Alessandro Delbianco már az első körében eldobta a motorját. A kezdeti nekirugaszkodás során Andrea Iannone állt az élre, a Mániákus 1:28.263 másodperccel új körrekordot futott. Hozzá legközelebb ekkor Nicolò Bulega tudott kerülni, de neki is 535 ezred volt a hátránya.

A Superpole második felében előbb a Rea-t helyettesítő Niccolò Canepa, majd Iker Lecuona is bukott.A hajrában aztán sorjáztak az egyre erősebb körök. Előbb az 1:28.285-öt futó Petrucci jött fel a második helyre, majd Iannone javította tovább a vezető időt 1:28.068-ra. Azonban Bulega 1:27.953-mal még nála is jobbnak bizonyult.

 

Viszont a Ducati újonca a köre befejezése után szinte azonnal bukott, majd rövidesen Alex Lowes is elesett. A brit pilótának eléggé összetört a motorja, ráadásul láthatóan fájdalmai voltak. A Superpole-t egyikük sem tudta folytatni. Végül innentől már senki sem tudott javítani, leginkább a két bukás miatt előkerülő sárga zászló miatt. Bulega idén másodszor szerezte meg a pole pozíciót az első versenyre és a Superpole futamra.

Így végül a 24 éves versenyző mögött a Iannone, Petrucci (de ő háromhelyes rajtbüntetést kapott az ideális íven való lassú motorozásért), Alex Lowes, Andrea Locatelli, Sam Lowes, Xavi Vierge, Lecuona, Bradley Ray, Tito Rabat, Garrett Gerloff sorrend alakult ki. A legjobb BMW-pilóta tehát éppen nem fért be az első tízbe, hiszen Gerloff tizenegyedik lett. A címvédő Álvaro Bautista csak tizennegyedik lett.

A Superbike-vb cremonai Superpole-jának végeredménye