2024. április 20. 04:45
KezdőlapHírekBlazusiak a dobogóért küzdött idei első hazai Superenduro-versenyén

Blazusiak a dobogóért küzdött idei első hazai Superenduro-versenyén

A GASGAS Factory Racing versenyzője, Taddy Blazusiak egészen a célig keményen küzdött, és összetett negyedik hellyel indította a FIM Superenduro-világbajnokságot. A lengyel sztár a hazai versenyén épphogy lemaradt a dobogós helyezésről, de így is pontszerző helyen végzett.
Jól kezdte a FIM Superenduro-világbajnokságot a hazai pályán versenyző Taddy Blazusiak, és a negyedik helyen végzett az első fordulóban, Lengyelországban. A nehéz, puha talajú pálya kemény versenyeket hozott a krakkói éjszakában, a többszörös világbajnok azonban igyekezett a lehető legtöbbet kihozni belőle.
Blazusiak a SuperPole gyorskörében megmutatta, hogy a ráérzett a nyomvonalra, a második leggyorsabb kört motorozta, és ezzel két extra bajnoki pontot szerzett. Ahogy épült az önbizalma, egyre gyorsabb is lett, az első futam első körében történt azonban egy baleset. Blazusiak lendületes stílusban felzárkózásba kezdett, mindent beleadott, és a negyedik helyen végzett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GASGAS (@gasgas.official) által megosztott bejegyzés

A második futam a szokásos fordított rajtsorrenddel kezdődött, Blazusiak rögtön élre állt, a hazai közönség nagy örömére. A lengyel sztár oda-vissza előzte a későbbi futamgyőztes Billy Boltot, és nagy show-t rendezett. Végül egy apró hiba miatt visszacsúszott a harmadik helyre. A harmadik Prestige-futamban is baleset hátráltatta Blazusiakot, de a 8. helyről ismét felküzdötte magát a 4. pozícióba.
„Kemény verseny volt ma este, ezen a talajon nagyon nehéz volt motorozni. Az ugrókon nagy barázdák keletkeztek, és nehéz volt egyenletes, tiszta köröket futni. Az első futamban minden követ megmozgattam, hogy az utolsó helyről a negyedikre kerüljek és a karjaim már nem bírták a verseny végére. Az éjszaka hátralévő részében is görcsöltek, magamat is le kellett győznöm. Csalódott vagyok, hogy otthon nem sikerült a dobogón végeznem, de a pontegyenlőség a harmadik helyen még mindig jó eredmény a bajnokság szempontjából. A tempóm jó, így bízom benne, hogy Németországban még előrébb jutok.”

Végeredmény

  1. Billy Bolt (Husqvarna) 63 pont

2. Jonny Walker (Beta) 51 pont

3. Cody Webb (Sherco) 43 pont

4. Taddy Blazusiak (GASGAS) 43 pont

Prestige 1. futam

  1. Billy Bolt (Husqvarna)

2. Jonny Walker (Beta)

3. Cody Webb (Sherco)

4. Taddy Blazusiak (GASGAS)

Prestige 2. futam

  1. Billy Bolt (Husqvarna)

2. Jonny Walker (Beta)

3. Taddy Blazusiak (GASGAS)

Prestige 3. futam

  1. Billy Bolt (Husqvarna)

2. Jonny Walker (Beta)

3. Cody Webb (Sherco)

4. Taddy Blazusiak (GASGAS)