2024. április 18. 20:03
KezdőlapHírekRossi újra motorra ült, és a fiatal magyar versenyzővel is találkozott (videó,...

Rossi újra motorra ült, és a fiatal magyar versenyzővel is találkozott (videó, kép)

A Valentino Rossi akadémiáján nevelkedő vagy nevelkedett versenyzők közül néhányan Portimãóban ültek motorra a hétvégén. Az olasz legenda egy másik visszavonult világbajnokkal együtt szintén motorra ült, és jó néhány más jelenlegi pilótához hasonlóan egy feltörekvő magyar tehetséget is megörvendeztetett.

Valentino Rossi 2021-ben köszönt el a MotoGP-től, és azóta autóversenyzőként próbál minél jobb eredményeket elérni. A kilencszeres világbajnokot azóta nem sokszor lehetett látni nyilvánosan motorozni, pláne versenypályán. Most azonban ismét felült egy versenygépre, ráadásul egy másik visszavonult világbajnok is csatlakozott hozzá, hogy együtt nosztalgiázzanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VR46RidersAcademy (@vr46ridersacademyofficial) által megosztott bejegyzés

Ennek apropója az volt, hogy Rossi akadémiájának egykori és jelenlegi tagjai közül jó néhányan Portimãóba látogattak, hogy ott körözzenek, ezáltal is készülve a szezonra. A legnagyobb sztár Francesco Bagnaia volt, de rajta kívül Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi, Luca Marini, valamint a Moto2-es Calestino Vietti is motorra ült. Sőt, nem csak az akadémia versenyzői voltak jelen, hiszen például Johann Zarco is pályára ment.

A világbajnoki címvédő egy Ducati Panigale V4S-t vezetett, és az eredményjelzőről készített képernyőfotó tanúsága szerint ő volt a leggyorsabb a pályán. A 26 éves motoros 1:43.286 másodperces körrel végzett az élen, de mindössze 13 ezreddel előzte meg Bezzecchit, Morbidelli pedig további 564 ezredes hátrányban követte őket.

Ami Rossit illeti, a 43 éves exmotoros a Yamahától kapott ajándékát, a YZF-R1M-et hajtotta meg. Hozzá csatlakozott honfitársa, Alessandro Gramigni, aki szintén pályára hajtott. Az 54 éves egykori versenyző szintén világbajnoknak mondhatja magát, hiszen 1992-ben nem talált legyőzőre a 125 köbcentiméteres géposztályban. A királykategóriában azonban csak egy futam jutott neki, az 1997-es malajziai szezonnyitó, amit nem tudott befejezni.

Gramigni saját Facebook-oldalán osztotta meg a videót, amelyen Rossival együtt kigurul a bokszból, és megköszönte a meghívást. Emellett még néhány képet is közzétett, melyek közül az egyiken ők ketten láthatóak Bagnaia társaságában. Avagy az olasz motorsport két korábbi nagy alakja, valamint a jelenkor legnagyobb csillaga látható a fotón.

Ha már fényképek, a hétvége alighanem óriási élmény volt az egyik legnagyobb magyar tehetség, Farkas Kevin számára. Az idén a Red Bull Rookies Cupban szereplő 15 éves pilóta a hétvégén szintén Portimãóban edzett, és ha már ott volt, Rossival és Bagnaiával is összeállt egy közös képre. Sőt, később Marinivel, valamint a Superbike-világbajnokság 2021-es győztesével, Toprak Razgatlıoğluval is fotózkodott.