2024. március 19. 08:10
KezdőlapMoto2Lábát törte, így kihagyja a holland TT-t Pedro Acosta

Lábát törte, így kihagyja a holland TT-t Pedro Acosta

A Moto3-as világbajnok, a Moto2-ben idén újoncként már futamot is nyerő Pedro Acosta egy edzésen szenvedett lábtörést, így meg kell műteni.

Azok után, hogy újoncként rögtön meg tudta szerezni a Moto3-as világbajnoki címet, Pedro Acosta azon nyomban fel is lépett a középső kategóriába. A Moto2-ben aztán már nem ment minden olyan simán, mint egy évvel korábban. Acosta szezonja nehezen indult, volt olyan, amikor például négyből háromszor kiesett. Az utóbbi időben viszont kezdett egészen kiváló formába lendülni. Mugellóban megszerezte első Moto2-es futamgyőzelmét is, legutóbb Németországban pedig másodikként intették le.

A javuló tendenciának köszönhetően Acosta feljött összetettben nyolcadiknak, és toronymagasan a legjobb újonc. A felzárkózás most viszont ideiglenesen biztosan megszakad.

Pedro Acosta ugyanis egy edzésbaleset során lábát törte. A mindössze 18 éves spanyol a MotoGP-versenyzőknél oly sokat látott motokrosszos tréning során esett el, melyet bal combcsontja bánt. Csapata tájékoztatása szerint Acostát így nyilván meg kell műteni, hogy a rehabilitáció mennyi lehet, arról az Ajo későbbre ígért friss információkat.

A csapat Twitter-bejegyzése Acosta lábtöréséről:

A világbajnokság mezőnye jelenleg a nyári szünet előtti utolsó futamra, a holland TT-re készül. Ezt követően legközelebb augusztus hetedikén rendeznek majd futamot Silverstone-ban. Az ajós így a komplett szünetet a rehabilitációval töltheti. Az majd később derül ki, mikor lehet szó egyáltalán közelítőleg az újonc visszatéréséről.

Assenbe Celestino Vietti érkezik vb-éllovasként, előnye nyolc pont Ai Ogura előtt.

ForrásMotoGP