2024. április 25. 02:43
KezdőlapMoto3Guevara és García is a végsőkig küzdött Valenciában

Guevara és García is a végsőkig küzdött Valenciában

Izan Guevara bajnoki címmel és győzelemmel búcsúzott a Moto3-as világbajnokságtól. A következő szezont már a Moto2-ben kezdi a spanyol.

Izan Guevara második Moto3-as évében megcsinálta. Miután debütáló évét a 2021-es Moto3-as világbajnokság 20. helyén fejezte be, a GASGAS csapat 18 éves versenyzője megszerezte bajnoki címet, és a legjobb előjelekkel lép fel az Aspar Moto2-es csapatához Jake Dixon mellé.

Guevara így nyilatkozott a valenciai futam után: „Hihetetlenül jó versenyem volt. Azt hiszem, erős volt a tempónk, de az utolsó körökben mindent bele kellett adnom. A csata a célba érkezésig nagyszerű volt.”

Guevara a Moto2-ben folytatja karrierjét, de búcsúzóul hangsúlyozta, hogy hálás a csapatnak. „Mind a négy spanyol futamot és a bajnoki címet is megnyertem. Ez egy hihetetlen befejezése a Moto3-ban töltött éveimnek. Most élvezni fogom az időt a barátaimmal és a családommal.”

Csapattársa, Sergio García számára is a Moto2-ben folytatódik az út a Moto3-ban eltöltött négy év után. 2023-ban Arón Canet csapattársa lesz a Flexbox HP 40-hez: „Ez hihetetlen, én vagyok a világbajnoki második. A verseny nagyon gyors volt. Olyan keményen nyomtam, ahogy csak tudtam.”

„Köszönöm a családomnak és mindenkinek, aki támogatott. Külön köszönöm a csapatomnak és édesapámnak, aki mindig mellettem áll.” – zárta García.