2024. március 28. 18:04
KezdőlapMotoEJordi Torres visszatér az Aspar csapathoz

Jordi Torres visszatér az Aspar csapathoz

A kétszeres MotoE-világbajnok Jordi Torres a következő szezonban Jorge Martínez csapatához igazol. A spanyol számára ez egy visszatérés egy olyan csapathoz, amellyel már ünnepelhetett sikereket.

Jordi Torres az egyik legérdekesebb figura a paddockban, mindig kész a viccelődésre. A 35 éves spanyol 2010 és 2014 között a Moto2-es géposztályban versenyzett, 2013-ban és 2014-ben pedig állandó versenyzője volt Jorge Martinez „Aspar” csapatának. Torres 2013-ban a Sachsenringen szerezte meg egyetlen győzelmét a kategóriában, és az összesített tabella 10. helyével ez volt a legsikeresebb éve is.

A Superbike-világbajnokságban eltöltött néhány év után 2020-ban a MotoE-világbajnokságba vezetett az útja. Torres három évig a Pons csapatban versenyzett és 2020-ban és 2021-ben a világbajnokság összesített győztese lett.

Egy nehéz 2022-es szezon után, ahol sérülések miatt csak a 11. helyen végzett, Torres most megállapodott korábbi csapatával, az Asparral a következő szezonra.

Jordi Torres hihetetlenül várja az új kihívást.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek az Aspar csapathoz. Ők lehetőséget adtak arra, hogy 2011-ben elinduljak a Moto2-es világbajnokságban, és beinduljon a karrierem.” – tekintett vissza.

„Új kihívással térek vissza a csapathoz, mert újra világbajnoki címért szeretnék a MotoE-ben. Örülök, hogy ezt Jorge Martínez „Aspar” csapatában és segítségével együtt tehetem meg.”

„Ez egy átmeneti szezon lesz egy új motorral, amely közelebb áll egy versenymotorhoz, és keményen kell dolgoznunk a fejlődésért. Az is nagyszerű motiváció, hogy Nico Terol mellettem áll. Nagyon keményen küzdöttünk együtt, tökéletesen ismerjük egymást, és tudom, hogy vég nélkül fog dolgozni. Nagyon motivált vagyok, és alig várom, hogy elkezdjük.”