szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPGuidotti aggódik: Gyengén kezd a KTM

Guidotti aggódik: Gyengén kezd a KTM

A korábban a Pramac Ducati csapatot erősítő Francesco Guidotti nincs megelégedve új istállója szereplésével. A KTM pilótái sem ma, sem tegnap nem hozták az elvárt eredményeket.

- Hirdetés -

A csapatfőnök csalódott. A KTM csapat versenyzői, Brad Binder és Miguel Oliveira a tegnapi napon a 14. és 16. helyen végeztek. Mára az volt az elképzelés, hogy a Top10-be verekedjék magukat, de sajnos eleredt az eső, így 570 ezredmásodperces hátránnyal a 15. helyen zárt Oliveira, míg Binder már közel kilenc tizedet kapott a mai teszt győztesétől, Enea Bastianinitől.

„A versenyzőink nem panaszkodhatnak, hogy nem dolgozunk, egy csomó dolgot teszteltünk” – kezdi Francesco Guidotti a MotoGP.com-nak adott interjújában – „Egyrészt felül kell vizsgálnunk a tavalyi elemeket, ehhez jönnek majd a 2022-es motor alkatrészei. A legjobb csomagot keressük és a legjobb alapbeállítást az első versenyre. A köztes időben még speciális elemeket fejlesztünk ki a jövőre vonatkozóan. Egyelőre azon múlik a helyzet, hogy a tavaly és idén rendelkezésre álló adatokat hogyan tudjuk kombinálni, illetve helyesen összerakni. A mérnökeink számára egy világos képpel kell szolgálnunk, hogy a jövőben merre induljunk tovább. Néhány új elem sokkal jobb, mint amilyennek vártuk, de természetesen olyanok is vannak, amelyek rosszabbak. Legalábbis, ami ezt a pályát illeti. Szükségünk van még több információra, szóval nagyon örülök a 3 napos mandalikai tesztnek.”

Az összes többi gyártó képes arra, hogy a Top7-ben szerepeljen, a KTM azonban egyelőre nem. Guidotti nem szeretné szépíteni a helyzetet:
„A téli teszteket nem lehet összehasonlítani egy versenyhétvégével, mert jelenleg van 8 óránk naponta, hogy jussunk valamire. Egy nagydíj esetében teljesen más viszonyok uralkodnak. Momentán azt mondják az eredmények, hogy rettenetesen le vagyunk maradva. Ezzel a helyzettel kell foglalkoznunk, és tovább kell dolgoznunk.”

Az egyetlen kapaszkodót Guidotti az új, mandalikai pályában látja, hátha ott előrelépéssel számolhatnak:
„Mandalika minden csapat számára és minden versenyző számára új. Ugyanezt a csomagot fogjuk bevetni ott is, mint itt, Sepangban. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy könnyebben boldogulunk-e majd a másik aszfaltcsíkon.”

Fotó: MotoGP Media