2024. április 18. 19:41
KezdőlapMotoGPBagnaia: „Sok favorit versenyző van, nem én vagyok az egyetlen”

Bagnaia: „Sok favorit versenyző van, nem én vagyok az egyetlen”

MotoGP-berkekben az a pletyka járja, hogy Pecco Bagnaia a legesélyesebb arra, hogy az idei világbajnoki címet megszerezze. Az olasz versenyző szerint azonban, nem ő az egyetlen várományos.

Valentino Rossi növendéke tavaly épp, hogy lecsúszott a világbajnoki elsőségről. A rendkívül tehetséges fiatal pilótának már a fülébe jutott, hogy őt szeretnék látni idén az összetett ranglista élén, de szerinte nincs kétség afelől, hogy más versenyzők ugyanolyan erősek lehetnek, mint ő, és pályázhatnak az év végi koronára.

Bagnaia az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban, szavait a Speedweek.com idézi:
„Nagyszerű érzés számomra, hogy esélyesnek tartanak, de meg vagyok róla győződve, hogy nem én vagyok az egyetlen. nagyon sokan vagyunk, nem én vagyok egyedül, főleg azért nem, mert nem én nyertem meg a világbajnoki címet tavaly. Szerintem egynél több esélyes van, aki megszerezheti a trófeát. Nem tudom, ki lesz a legerősebb ellenfél Katarban, de úgy gondolom, hogy mind a Honda, mind az Aprilia, mind pedig a Suzuki nagyszerű munkát végzett. Nem érzem magamon a nyomást, mert a Ducatinál ez nem így működik. nagyon örülök annak, hogy az előző szezonban jól sikerült az idény második fele számomra, és hogy a többi ducatis pilóta is kiveszi a részét a közös munkából. Ennél a csapatnál mindenki hangot adhat a véleményének. Egy olyan motorral versenyzünk, amivel az utóbbi két évben mindenki boldogult. Természetesen megfelelő módon kell vezetni, de ez senkinek nem okoz problémát. Nagyon jó munkát végzünk együtt.”

Fotó: MotoGP Media