2024. április 25. 23:00
KezdőlapMotoGPBagnaia nem hibáztatja a Ducatit a rossz kezdésért

Bagnaia nem hibáztatja a Ducatit a rossz kezdésért

A Ducati MotoGP versenyzője, Francesco Bagnaia elmondta, hogy csapatának „nem kell bocsánatot kérnie tőlem” a 2022-es idény katasztrofális katari rajtja miatt.

Finoman szólva sem sikerült a Ducati számára túl fényesen a szezonnyitó versenyhétvége. A regnáló konstruktőri világbajnok márka nehéz hétvégén van túl.  A katari hétvégén jelentették be azt is, hogy a gyári alakulat a 2021/2022-es specifikációjú hibrid motorra vált.  Mindkét Pramac Ducati versenyző és a VR46-os Luca Marini megtartották a korábbi motort.

Fokozva az időmérőn elért gyenge eredményt, Bagnaia a versenyen kiesett, miután összeütközött Jorge Martinnal, míg Miller versenye egy GPS-probléma miatt ért véget idejekorán.

A futam után az olasz versenyző elmondta, hogy „nem nyúl többé semmihez” a Ducatiján, mivel úgy érezte, túl sok mindent tesztelt, és nem tudott a saját vezetési stílusára koncentrálni, míg a csapat vezetősége később bocsánatot kért tőle.

A hétvégi Indonéz Nagydíj előtt így nyilatkozott erről a Motorsport.com-nak: „Úgy gondolom, hogy a Ducatinak nem kell bocsánatot kérnie tőlem.

„Egy csapat vagyunk, és együtt dolgozunk. Egyeztettünk a boxban, és minden világos volt.

„Szóval, nem kell bocsánatot kérnünk semmiért. Úgy gondolom, hogy ez a hétvége egy másik történet lehet.

„Volt időm otthon kikapcsolódni, az előző hét nem volt könnyű.

„Sokat dolgoztunk, de élveztem az edzéseket Mugellóban és szombaton a ranch-en.

„Szóval volt időm gondolkodni és kikapcsolódni a barátnőmmel, a kiskutyámmal és a barátaimmal”.

Bagnaia visszavonta azon megjegyzéseit is, amik a motor fejlesztésével kapcsolatosak. Elismerte, hogy ezek frusztrációból hangzottak el. Megérti, hogy mint, gyári versenyző, a munkájához tartozik a tesztelés is.

„Először is, tisztáznunk kell, azt mondtam, igen, hogy túl sokat teszteltem, azzal az üzenettel, hogy nem akarom ezt újra csinálni.”

„De ez nem így van. Egy gyári csapatban világos, hogy ezt kell tenni.

„A kijelentésem talán azért volt, mert dühös voltam a sok kérdés miatt számos dologgal kapcsolatban.”

„Szóval, talán túl ideges voltam a verseny után, így mondtam dolgokat, de ez nem volt helyes.”

„Mindenesetre ez a hétvége más lehet. Az lesz a feladatom, hogy ráérezzek a körülményekre, megértsem a gumik működését és előrelépjek a motorom elektronikájával.

„A beállítások már rendben vannak, nem akarok semmin sem változtatni, ahogy tavaly – klasszikus munka”