szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPPol Espargaró Q1-ből a második sorba

Pol Espargaró Q1-ből a második sorba

A második szabadedzés végén történt bukása miatt a Repsol Honda gyári versenyzője, Pol Espargaró a kvalifikáció első köréből kezdte az időmérő edzést. Végül szerencsés véget ért a nap, hiszen a negyedik rajtkockából indulhat a mai argentin versenyen.

- Hirdetés -

Az FP1 és FP2 összesített időmérőn elért 17. helyezéssel Pol Espargaro Q1-be kényszerült a Termas de Rio Hondóban megrendezésre kerülő rövidített versenyhétvégén. A spanyol az FP2 végén az első kanyarban bukott, így nem jutott közvetlenül a Q2-be.

A Q1 nem jelentett akadályt számára, Pol Espargaró volt a leggyorsabb, a repülőgépről közvetlenül a pályára érkező Takaaki Nakagamival együtt. A Q2-ben végül csak három versenyző tudott nála gyorsabb kört motorozni, Pol 0.477 másodperccel teljesített gyengébb köridőt testvérével, Aleix-sel szemben, aki a MotoGP-éra során először szerzett pole pozíciót az Apriliának.

“Mentálisan stresszes nap volt”hangsúlyozta Pol Espargaró. “Csak az utolsó pillanatban találtunk egy jó beállítást a kvalifikációra. Kár, hogy csak egy hátsó gumink volt a Q2-re, de sikerült egy jó kört futnom, és a negyedik helyen végeztem. Az első kanyarban volt egy sokkoló pillanatom, ami valószínűleg az első sorba kerülésembe került. Sok versenyző erős lesz vasárnap – én készen állok a küzdelemre. Döntő lesz, hogyan alakulnak a dolgok a bemelegítésen.”