2024. április 20. 11:17
KezdőlapMotoGPIsmerd meg az újdonsült futamgyőztest, Aleix Espargarót

Ismerd meg az újdonsült futamgyőztest, Aleix Espargarót

Aleix Espargaró nem ma kezdte pályafutását, hiszen 2009-ben debütált a királykategóriában. Az Aprilia Racing versenyzője nem is ünnepelhette volna tökéletesebben 200. versenyét, mint egy történelmi futamgyőzelemmel az Apriliának és önmagának.

Mivel viszonylag kevés szó esett a spanyol versenyzőről az elmúlt években, valószínűleg a legtöbb szurkoló keveset tud róla. Íme néhány dolog egy csokorban.

  1. Espargaro 200 királykategóriás versenyen indult. És egy különleges hétvégén, Argentínában a spanyol megnyerte legelső királykategóriás futamát – és az Aprilia első nagydíját a MotoGP-ben.

2. Espargaro versenyzői pályafutása nagy részében a 41-es rajtszámmal lépett pályára. Ezt Youichi Ui, a kétszeres 125 köbcentis bajnoki címvédő tiszteletére választotta, aki a pályán töltött korai évei alatt nagy hatással volt rá.

3. Espargaro fanatikus kerékpáros, és szívesen gyűjti híres kerékpárosok bringáit, miközben álmokat dédelget arról, hogy egyszer profi lesz abban a sportágban is. Nemrégiben a spanyolországi Challenge de la Plana profi versenyen indult, ahol a verseny harmadik szakaszán a negyedik helyet szerezte meg. Ha lehetősége lenne rá, egy napra szívesen helyet cserélne Enric Mas spanyol kerékpárossal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleix 41 (@aleixespargaro)

4. Az eddigi legemlékezetesebb futama (valószínűleg eddig a pillanatig) a 2014-es aragóniai verseny, ahogy megszerezte első dobogóját a vizes versenyen.

5. Granollersben nőtt fel, a MotoGP motorok hangja sosem volt messze, hiszen a Circuit de Barcelona – Catalunya egy karnyújtásnyira volt tőle. Így nem meglepő, hogy élete első élő versenyét Montmelóban vívta, és az sem, hogy ez a kedvenc pályája a naptárban.

6. Akik követik Espargarót a közösségi médiában, azok már biztosan tudják, hogy mennyire szereti az ételeket. A katalán pilóta gyakran posztol egészséges diétát az interneten, de azért megenged magának néhány kevésbé egészséges étket is. A japán specialitások, mint a sushi és az olasz klasszikusok, a pizza és a tészta rajongója, de a sült csirke az, ami a listájának élén áll. Bár, ha arról lenne szó, akkor a sushit választaná, ha ez lenne az egyetlen dolog, amit valaha is megehetne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleix 41 (@aleixespargaro)

7. Az Aprilia versenyzője a konyhában is egyfajta szakácsnak tartja magát, és biztos benne, hogy a Masterchef című valóságshow főzőműsorában is jól teljesítene, ha megkapná a lehetőséget.

8. Lorenzo Savadori, az Aprilia tesztpilótája és Matteo Baiocco – akivel Espargaro korábban már dolgozott együtt – viselnék a versenyző álmai edzői címét. Úgy véli, Maverick Viñales a legjobb csapattárs, akit csak kívánhatott volna.

9. Aleix eddigi legkedvesebb emlékei a paddockból a 2011-ben Catalunyában, 2014-ben Aragonban és 2021-ben Silverstone-ban szerzett dobogós helyezései. Mindez azon kívül, hogy látta, ahogy öccse, Pol Espargaró (Repsol Honda Team) 2013-ban Moto2 világbajnokká vált. Ami a MotoGP történetének kedvenc pillanatát illeti? Nos, azt mondja, hogy az még várat magára… Valószínűleg ez az argentin versenyhétvége után már nem így van…

10. Két gyermek édesapja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleix 41 (@aleixespargaro)

ForrásMotoGP