2024. április 25. 16:08
KezdőlapMotoGPQuartararo nem számított gyengélkedő Yamahára

Quartararo nem számított gyengélkedő Yamahára

Meglepődött Fabio Quartararo azon, hogy a Yamaha mennyi probémával szembesült a 2022-es szezon első három versenyén.

Bár Indonéziában felállhatott a dobogóra, előtte és utána ez nem jött össze Fabio Quartararo számára. A francia vb-címvédő legutóbb például megint mindössze nyolcadik lett, ezzel pedig mindössze ötödik a vb-tabellán. Igaz, hátránya mindössze 10 pont Aleix Espargaróhoz képest.

Quartararo nem számított ennyire végletes teljesítményre.

Sose tudni ilyenkor, mire számíthatunk. Azt például nem gondoltuk, hogy látunk a szezon elején KTM- és Aprilia-futamgyőzelmet. Persze a teszteken mindenki gyors, Aleix is az volt. Viszont rengeteg a meglepetés. És nem számítottunk arra, hogy mi leszünk az egyik. Persze a hátrányom az egyéniben még mindig csak tíz pont, de mondom, nem vártunk ennyi problémát a szezon elején” – dőlt a panasz Quartararo szájából.

Quartararo legtöbb problémája a végsebességgel volt. „A rajtom annyira nem volt rossz, elvégre az első kanyarból hetedikként jöttem ki. Aztán viszont az első három kör igazi rémálom volt. Ilyenkor alapozunk meg egy normális tapadásnak, erre fel mindenki elment mellettem. Nekik ugyanis volt tapadásuk. Minden erről sztól.

Ezután viszont javult a helyzet. „Az említett három-négy kör után elkezdett javulni a tapadás. Előzni mondjuk még mindig nagyon nehéz volt ezután is, ami nagyon fura, mert az edzéseken még minden jól ment. Aztán megjött a verseny, ami meg teljesen máshogy alakult. Ezért ennyire frusztráló az egész.

Quartararo szemben kellett, hogy ússzon az árral. „Eleve a pálya sem feküdt a Yamahának a masszív egyenes miatt. De megtettem, amit tudtam. Nem adtam fel, de ebből többet nem nagyon lehetett volna kihozni. Pedig még csak nem is hibáztam, de ekkora tapadás-különbséget nem lehetett ellensúlyozni.