2024. április 19. 14:10
KezdőlapMotoGPViñales: Minden megváltozik a győzelmünkkel

Viñales: Minden megváltozik a győzelmünkkel

Bár nem Maverick Viñales szerezte meg az Aprilia történetének első királykategóriás győzelmét, ő is nagyon örül. Szerinte hirtelen minden megváltozik ezzel.

Miután Maverick Viñales személyében egy kilencszeres futamgyőztesről beszélünk, a többség jóval inkább tőle várta a sikert az Aprilia motorosai közül. Ehhez képest mégis Aleix Espargaró volt az, aki karrierje kétszázadik MotoGP-futamán megszerezte az Aprilia történetének első királykategóriás győzelmét.

Viñales nem irigy csapattársára. „Aleix nagyszerűen dolgozik, megmutatta, hogy megvan bennünk a potenciál a győzelemhez” – dicsérte honfitársa Espargarót. „Nagyon örülök a sikerének, mert ezzel az eggyel is minden megváltozik a jövőben a megítélésünket illetően. Ez a legfontosabb. Ennek köszönhetően máshogy jelenünk majd meg a sajtóban, ha nyerünk, a rólunk alkotott kép is átalakul.

Viñales őszintén tudott gratulálni. „Látszott már az időmérőn, hogy van benne valami plusz a többiekhez képest. Nagyon szurkoltam neki, hogy nyerni tudjon. Ez nagyon fontos volt a csapatnak és a szponzorainknak is. Nagyon boldog vagyok.

Maga Viñales is legjobb apriliás eredményét érte el azzal, hogy hetedik lett. Lemaradása 6,5 másodperc volt Espargaróhoz képest. „Nagyon keményen küzdöttem, így hamar el is fogytak a gumik. Csatáztam a Ducatikkal, előbb megelőztem őket, aztán ők vissza. Ebben vesztettem jó 3-4 másodpercet. De nem panaszkodhatom, mert 20 másodpercet javultam Katarhoz képest. Szóval az érzés megvan. Fontos volt ez a verseny, mert itt megerősítést kaptunk, hogy a változtatásaink működnek.

Viñales és Espargaró annak idején, még 2016-ban a Suzukinál voltak már egyszer csapattársak. Akkor Viñales szerezte meg az istálló első győzelmét. Most pedig a mezőny Termas után rögtön megy is tovább Austinba.

Imádom, az egyik kedvenc pályám. Mindig nagyon jól tudok itt menni. De továbbra is ugyanúgy kell hozzáállnunk, mint eddig. Dolgozni, tanulni és építeni tovább a lehető legerősebb alapot. Szerencsére nem kell sietnünk, van időnk tanulni. Hosszú még a bajnokság.

ForrásCrash.net