2024. április 26. 17:36
KezdőlapMotoGPTökéletes önbizalomépítés volt Márquez számára Austin

Tökéletes önbizalomépítés volt Márquez számára Austin

Az időmérője nem volt még az igazi visszatérése után, Marc Márquez a futamon viszont biztató tempót mutatott. És ő ennek nagyon örül.

Marc Márquez a kilencedik helyről vághatott neki az austini MotoGP-futamnak, melyen végül a hatodikként intették le. A futamon Márqueznek még dobogós esélyei is lehettek volna, de a katalán a hatodik hellyel is elégedett tudott lenni. A rajtot nagyon sajnálja, ha az nincs, még többet kihozhatott volna a versenyből.

Soha nem szeretek feltételes módban beszélni, hogy mi lehetett volna, ha nincsenek problémáink, mit érhettünk volna el ilyen esetben” – kezd bele kicsit messziről Márquez az összefoglalóba saját szemszögéből a Marca kérdésére. „A tempónk viszont futamgyőzelemre is predesztinálhatott volna minket, de minimum dobogóra. De minden összejött, és nyilván olyankor, amikor ezt a legkevésbé sem akartuk. Volt egy mechanikai problémánk, amit már vizsgál a Honda. Konkrétan ott ragadtam a rajtrácson emiatt, és csak egy nagyon furcsa üzenetet láttam.

Ezt leszámítva Márquez alapvetően elégedett volt a futamával. „Aztán sikerült beállítani a holeshotot, és jöhetett egy normális futam. Innentől tudtuk futni a saját versenyünket, és sikerült felzárkóznunk. Ez pedig egy nagyon jó tempóban történt. Egy ilyen felzárkózásnál nem nagyon lehet taktikázni, menni kell előre, ameddig csak lehet. Szerencsére sikerült egész sok riválist megelőzni. Öt-hat körrel a vége előtt aztán a testem azt mondta, hogy eddig és nem tovább, akkor megelégedtem a hatodik hellyel.

Ezzel együtt ez egy önbizalomnövelő eredmény Márquez számára. „Erős hétvégét teljesítettem, pont a kellő mértékben és a szükséges időben kockáztatva. Szerettem volna egy esésektől mentes hétvégét, egy erős eredménnyel, ez szerencsére össze is jött. Minimum dobogóért tudtunk volna harcolni, de ez van. Nagy felzárkózást futottunk, építhettük az önbizalmunkat.

ForrásMarca