hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDovizioso továbbra sincs összhangban a Yamaha M1-el

Dovizioso továbbra sincs összhangban a Yamaha M1-el

Andrea Dovizioso visszatérése a MotoGP-be továbbra sem zökkenőmentes. Úgy tudott egy pontot szerezni a hétvégi austini futamon, hogy az előtte célbaérő Franco Morbidelli pályaelhagyás miatt büntetést kapott.

- Hirdetés -

Andrea Dovizioso RNF Yamaha csapatának első számú versenyzője, mivel csapattársa, Darryn Binder MotoGP-újonc, aki még tapasztalatot kell, hogy szerezzen. Bár az olasz versenyző a mezőny legidősebb és legtapasztaltabb pilótája, még mindig nem tudott összeszokni az M1-essel. Az yamahás versenyző sok másodperccel van lemaradva a világbajnok Fabio Quartararo mögött, ugyanazzal a géppel, de a regnáló világbajnok is komoly problémákkal küzd a gyári motorral.

Dovizioso a vasárnapi amerikai futam után egy interjúban igen kétségbeesettnek tűnt. “Amikor 29 másodperces hátrányban vagy, a Franco elleni párharc nem olyan érdekes. Igazából nincs semmi új mondanivalóm. Nagyon jól tudjuk, miért nem vagyunk versenyképesek, és mit kell másképp csinálnom.” “Fabio messze előttünk van, túl nagy a különbség. Annyira küszködünk a motorral, hogy a végén semmi sem működik. Ezzel nem lehetünk elégedettek.”

“Ezzel a tapadáshiánnyal szokatlan módon kell irányítani a motort, ha nem így teszel, nem fogsz kijönni a Yamaha karakterisztikájával” mondta el az olasz. “Ezt már tavaly Misano óta mondom, és a motor azóta sem változott. A futómű és a fékek, a bukkanók kezelése, ezek a motor erősségei. A problémánk a tapadás hiánya.”

Dovizioso tisztában van azzal, hogy a Quartararóval szembeni lemaradás az ő hibája is, de a nagy probléma a teljesítménykülönbség a konkurenciához képest. “Ha úgy vezeted az M1-est, mint Fabio, gyorsabb vagy, de ez nem elég az élmezőnyhöz. Látszik, hogy nagy gondjai vannak a tavalyi évhez képest. Ugyanaz a gépünk van, mint neki, de minden azon múlik, hogyan irányítod a motort. A motor olyan érzékeny, ha nem találod el pontosan, akkor túl lassú vagy. Ha a vezetési stílusod nem illik a motorhoz, akkor nem vagy versenyképes.”