hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPAlzamora: Márquez meg akarja nyerni a címet, a Hondának segítenie kell

Alzamora: Márquez meg akarja nyerni a címet, a Hondának segítenie kell

Marc Márquez menedzsere szerint az austini 6. hely felér egy győzelemmel, de egy bajnokságra versenyképesebb motorra van szükség.

- Hirdetés -

Emilio Alzamora múlt szombaton inkább mérges, mint izgatott volt. Versenyzője, Marc Márquez fantasztikusan teljesített Austinban, hatodikként futott be. De Alzamora nem volt teljesen elégedett: „Mérges vagyok, mert elég szerencsétlenül indult, és ez befolyásolta a versenyt.” – idézi szavait a GPOne.com.

Alzamora sok éve dolgozik együtt Márquezzel, ezért pontosan tudja, hogy mire képes, viszont a pilóta mindig meglepi valamivel. Mint Austinban, vagy a visszatérés a borzalmas mandalikai balesete után.

„Nincsenek szavak most Márquezre.”  – mondta Alzamora  –  „Én mindig azt mondom, hogy az atlétáknak mindig követniük kell a szerencséjüket, és ő azt csinálná,  de nem mindig alakul így, mert az a technikai dolog az elején keresztbe tett neki azok után, hogy mennyi mindent megtett, hogy eljusson idáig. Nekünk ez az eredmény felér egy győzelemmel, és ad Marcnak és a Hondának egy löketet, hogy tovább folyassuk, mert elég hosszú az út.”

Márquez próbál mindent helyre rakni, és Alzamora azt akarja, hogy a Honda is ezt tegye, hiszen az új motor még nem tökéletes, és a pilótájának szüksége van valamire, amivel a legjobb formáját tudja hozni. Különösen most, hogy a bajnokság még mindenki számára elérhető. A spanyol 40 ponttal van lemaradva az első helyezettől, és még 17 futam van hátra.

„Ez több, mint egy harc. A célunk megnyerni a bajnokságot, mind Márqueznek, mind a Hondának, de ehhez a körülményeknek is kedvezőknek kell lenniük. A Honda sokat küzdött, és Marc ott van, hogy irányt mutasson, de szüksége van egy versenyképesebb motorra. Szerintünk jó úton haladnak, máskülönben a visszatérés lehetetlen lesz. Több segítségre van szükségünk tőlük.”

Sourcegpone.com