szerda, szeptember 28, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPAlzamora: Márquez meg akarja nyerni a címet, a Hondának segítenie kell

Alzamora: Márquez meg akarja nyerni a címet, a Hondának segítenie kell

Marc Márquez menedzsere szerint az austini 6. hely felér egy győzelemmel, de egy bajnokságra versenyképesebb motorra van szükség.

- Hirdetés -

Emilio Alzamora múlt szombaton inkább mérges, mint izgatott volt. Versenyzője, Marc Márquez fantasztikusan teljesített Austinban, hatodikként futott be. De Alzamora nem volt teljesen elégedett: „Mérges vagyok, mert elég szerencsétlenül indult, és ez befolyásolta a versenyt.” – idézi szavait a GPOne.com.

Alzamora sok éve dolgozik együtt Márquezzel, ezért pontosan tudja, hogy mire képes, viszont a pilóta mindig meglepi valamivel. Mint Austinban, vagy a visszatérés a borzalmas mandalikai balesete után.

- Hirdetés -

„Nincsenek szavak most Márquezre.”  – mondta Alzamora  –  „Én mindig azt mondom, hogy az atlétáknak mindig követniük kell a szerencséjüket, és ő azt csinálná,  de nem mindig alakul így, mert az a technikai dolog az elején keresztbe tett neki azok után, hogy mennyi mindent megtett, hogy eljusson idáig. Nekünk ez az eredmény felér egy győzelemmel, és ad Marcnak és a Hondának egy löketet, hogy tovább folyassuk, mert elég hosszú az út.”

Márquez próbál mindent helyre rakni, és Alzamora azt akarja, hogy a Honda is ezt tegye, hiszen az új motor még nem tökéletes, és a pilótájának szüksége van valamire, amivel a legjobb formáját tudja hozni. Különösen most, hogy a bajnokság még mindenki számára elérhető. A spanyol 40 ponttal van lemaradva az első helyezettől, és még 17 futam van hátra.

„Ez több, mint egy harc. A célunk megnyerni a bajnokságot, mind Márqueznek, mind a Hondának, de ehhez a körülményeknek is kedvezőknek kell lenniük. A Honda sokat küzdött, és Marc ott van, hogy irányt mutasson, de szüksége van egy versenyképesebb motorra. Szerintünk jó úton haladnak, máskülönben a visszatérés lehetetlen lesz. Több segítségre van szükségünk tőlük.”

Sourcegpone.com