vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPA Dorna közleménye a Suzuki kiszállásáról

A Dorna közleménye a Suzuki kiszállásáról

Alig egy nappal azután, hogy a jerezi futamot követő tesztek alatt szárnyra keltek a pletykák a Suzuki lehetséges kiszállásával kapcsolatban, a promóter elébe ment a dolgoknak. Noha eredetileg a Suzukitól vártuk volna, a Dorna adott ki friss közleményt.

- Hirdetés -

A legújabb szóbeszédet követően, miszerint a Suzuki 2022 végén kiszáll a MotoGP-ből, a Dorna Sport hivatalosan is felvette a kapcsolatot a gyárral, hogy emlékeztesse őket arra, hogy a szerződésük a MotoGP-vel nem teszi lehetővé, hogy ilyen döntést egyoldalúan hozzanak. Azonban ha a két fél közös megállapodása szerint távoznak, a Dorna dönteni fog arról, hogy hány versenyző és csapat versenyezhet a MotoGP 2023-ban. 

A Dornánál folyamatosan érdeklődik számos gyár, és független csapat is, hogy beszállnának a MotoGP-be, amennyiben a sportág továbbra globális példája a szoros versenynek, az innovatív technológiának, a szórakoztatásnak, és eléri rajongók százmillióit a világban. Az érdeklődők az elmúlt 24 órában újra megerősítették szándékukat.

A Suzuki azóta sem adott ki hivatalos információt – bár ez lehet amiatt is, hogyha még  esetleg zajlanak a tárgyalások. Nem kizárt, hogy ezen a héten már nem is fognak mondani semmit, hiszen Japánban jelenleg úgy nevezett Arany Hét van, ami egy többnapos nemzeti ünnep. A Dorna közleményéből viszont nem derül ki, hogy pontosan kik lehetnek az érdeklődők. Amennyiben viszont sikeres a megegyezés, akkor is csak egy csapat léphet a Suzuki helyére, mivel vélhetően nem akarnak 24-nél több motort a rajtrácson. Ideális esetben ezt 6 gyártó között igazságosan lehetne elosztani egy gyári, és egy privát csapattal, de többek közt a Suzukinak sem volt sosem partnercsapata.