2024. április 24. 22:59
KezdőlapMotoGPOlasz sajtó: Döntött a Repsol, megvan Márquez új csapattársa

Olasz sajtó: Döntött a Repsol, megvan Márquez új csapattársa

Nem Pol Espargaróval tervez a Repsol a MotoGP 2023-as szezonjától, a La Gazzetta dello Sport azt is tudni véli, ki lesz az utódja.

2020-ban még Álex Márquezzel kezdte meg a szezont a Repsol Honda, azonban furcsa módon év végén elbocsátották őt. Márquezt lefokozták testvére mellől az LCR Hondához, holott kétszer még dobogóra is állhatott. 2021-ben már Pol Espargaró kezdett a másik Márquez, Marc mellett a Repsol garázsában, azonban az eredmények nem igazán jöttek. Espargaró mindössze egyszer tudott dobogóra állni, miközben csapattársa kétszer futamot is nyert. Márquez végül úgy szerzett kis híján másfélszer annyi pontot, hogy egyébként néggyel kevesebb futamot teljesített csak a tavalyi szezonja során.

Nos, Pol Espargaró úgy néz ki, idén sem tud felnőni csapattársa mellé, illetve még csak a közelébe sem, így pedig a La Gazzetta dello Sport információi szerint a Repsol döntésre szánta el magát. Ez alapján nem használják ki opciós jogukat a korábbi Moto2-es világbajnok szerződésének meghosszabbítására.

Az olasz napilap szerint az istálló már a helyettesről is döntött. Ő pedig nem más, mint a 2020-as világbajnok, Joan Mir lesz majd a jövő évtől kezdődően. Mir a 2020-as vb-cím után tavaly valamivel gyengébben teljesített, és „csak” harmadik lett, és egy hasonló év idén is kinézhet neki. Érdekesség, hogy az idén eddig teljesített hat futam alapján nem ő, hanem Álex Rins a jobbik suzukis. Mégis ő az, aki a japánok kivonulása kapcsán jelenleg csapat nélkül áll 2023-ra.