2024. április 19. 14:48
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Azt a szintet volt a legnehezebb elérni, ahol most állunk

Aleix Espargaró: Azt a szintet volt a legnehezebb elérni, ahol most állunk

A spanyol versenyző szerezte meg a noalei gyártó számára az első sikereket, és ezáltal végre topcsapatként tekintenek az Apriliára.

A jövőben minden MotoGP-alakulat ugyanazokkal a feltételekkel fog majd pályára gurulni. Nincs többé tesztlimit, több motor áll majd rendelkezésre, ezen kívül nagyobb szabadságot kapnak a gyártók a fejlesztések területén is.

Aleix Espargaró pedig nem mindennapi csodát hajtott végre azzal, hogy sorozatosan dobogós helyeket szállít:

„6 verseny után mindössze 7 ponttal vagyunk lemaradva a világbajnoki pontversenyben a jelenlegi első helyezettől. Ez azt jelenti, hogy a motor jól működik.  Ezen kívül végre azonos feltételekkel versenyezhetünk egymás ellen. Ha a mérnökökre gondolok, teljesen más a helyzet itt, mint Olaszországban, de alapvetően nincs változás. Több időm lesz, hogy otthon legyek, biciklizzek, ha nem kell majd olyan sokat tesztelnünk. Az volt legnehezebb, hogy idáig eljussunk.”

A hétfői teszten egy új kuplunggal dolgozott a csapat, ami megkönnyíti majd számukra a rajtot, ami Jerezben nem sikerült túl jól:

„Marc és Jack mögött voltam, és nagyon sokat vibrált a motor, főleg a bal kanyarokban. Ez az első gumikon mutatkozik meg leginkább, de ha a dobogóért szeretnék harcolni, akkor ki kell találnunk valamit, mert nem tudok kellő távolságot tartani, hogy lehűtsem a gumikat. Nehéz helyzet. Amikor már előttük voltam, gyorsabb tudtam lenni. Nem volt sem gumiprobléma, sem rázkódás, és megfelelő volt a tapadás a hátsó gumival is. Ilyen dolgok nyilván történnek, ha a határon mész vagy valaki mögött.”