2024. április 20. 12:26
KezdőlapMotoGPA Suzuki közleményt adott ki a távozással kapcsolatban

A Suzuki közleményt adott ki a távozással kapcsolatban

Nemrégiben robbant a bomba, miszerint a Suzuki távozna év végén a MotoGP-ből, annak ellenére, hogy ők is aláírták a Dornával a szerződést, miszerint 2026-ig maradnak a Grand Prix porondján. Ez nem volt hivatalos bejelentés, csupán a jerezi teszten jelenlévő újságíróknak mondták el a csapat tagjai a belső információt (akiket ez szintén hidegzuhanyként ért), így tudni lehetett, hogy többről van szó puszta pletykánál.

A Suzuki azonban ma délelőtt megtörte a csendet, és kiadott egy sajtóközleményt. A bejelentés így szól:

„A Suzuki Motor Corporation egyeztetéseket folytat a Dornával a MotoGP-ből 2022 végén való távozás lehetőségéről.
Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzetben azokra a nagy változásokra kell öszpontosítanunk, amelyek a járműiparra várnak az elkövetkező években, így a Suzuki az anyagi és emberi erőforrásait új technológiák kifejlesztésére fordítja.
Szeretnénk kifejezni a legmélyebb hálánkat a Suzuki Ecstar csapat felé; továbbá mindazok felé akik támogatták a Suzuki motorkerékpárversenyzését hosszú éveken át; valamint a rajongókért, akik a lelkesedésükkel buzdítottak minket.”

Tehát ez még nem jelenti azt 100%-ban, hogy biztosan távoznak a MotoGP-ből év végén, de nagyon nagy a valószínűsége. Egy gyári MotoGP csapat fenntartása jelentős összegekbe kerül, a Suzuki pedig jóval kisebb gyár, mint mondjuk a Honda vagy a Yamaha – ráadásul tőkeerős szponzorok sem állnak mögötte.

Arról nem tudni, hogy a Suzukinál nemrég kipattant dízelbotrány hozzájárult-e a japánok döntéséhez.