2023. január 27. 12:29
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPFelnéz Rossira és nem akarja otthagyni a Hondát Márquez

Felnéz Rossira és nem akarja otthagyni a Hondát Márquez

Marc Márquez karrierjének kulcsfiguráiról, valamint a küzdelmesebb jelenről beszélgetett a DAZN interjújában. Rossi, Pedrosa és a Honda is szóba került.

Azok után, hogy évekig bármihez nyúlt, az arannyá változott, Marc Márquez egy ideje jóval többet küzd a körülményekkel maga körül. 2020-ban tulajdonképpen a teljes szezont ki kellett hagynia, és tavaly, bár futamokat is nyert, kicsit el volt veszve a korábbi évekhez képest.

2022 sem alakul egyelőre a legfényesebben számára, ugyanis egyelőre még dobogóra sem állhatott. Legjobb eredménye egy negyedik hely, legutóbb, Le Mans-ban hatodikként intették le.

Tíz éve itt vagyok már. Ebből nyolc nagyszerű év volt és csak kettő küzdelmes. Ez az életem csapata” – tesz hűségesküt Márquez a Repsol felé az interjú elején. “Miért ne vonuljak innen vissza? Kellően motivált vagyok ahhoz, hogy visszatérjek a csúcsra. Ezt pedig nem máshol, itt akarom megtenni. Aztán ha ez három-négy év múlva sem valósul meg, azt fogom majd mondani, hogy valami hiányzik. Vagy a motor, vagy én, de valami hiányzik.

29 évével Márquez most már nem az újonc fiú, aki rögtön nyerni tudott, hanem a mezőny sztárja. Most már ő inspirál másokat, annak idején viszont neki is voltak ilyen versenyzők.

Két ember jelentette számomra a motorost a gyerekkoromban: Valentino Rossi és Dani Pedrosa. Dani posztere kinn is volt a falamon. Ráadásul hamar, gyerekként meg is ismerhettem. Egyszer, 2013-ban egy az egyben azt mondtam: tegyétek fel azt, ami Daninak is van. Valentino pedig az, aki a legjobban megmozgatott. Felnézek rá, nem is csak a címei miatt, hanem azért, ami ő a MotoGP-ben volt. Rengeteget tanított nekünk, akiknek felkerültünk.

Márqueznek nem derogált ott lenni Rossi búcsúztatóján sem. “Egyértelmű volt, egy dolog nem törli a másikat. Akármi is történt köztünk, attól még elvitathatatlan az, amit a motorsportért tett.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)