2024. április 19. 22:03
KezdőlapMotoGPMiller: Az első rajtkocka megszerzése a cél

Miller: Az első rajtkocka megszerzése a cél

Az Espargarót követő Ducati-armada valóban figyelemre méltó, ha a mai edzésnapot nézzük. Jack Miller a harmadik helyről várja a folytatást.

Az ausztrál pilóta az utóbbi futamokon meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott. Millernek idén egyelőre egy dobogós helyezése van, így jogosan félhet attól, hogy 2023-ban át kell majd adni a helyét annak az Enea Bastianininek, aki eddig 3 futamgyőzelemmel büszkélkedhet az idényben.

Ma azonban rendkívül jól kezdett, harmadik lett a kombinált edzéseredmények alapján.

Abszolút pozitívan értékelem az első napot.” – kezdi Miller.

„Hogy őszinte legyek, délután nem volt egyszerű dolgunk a használt közepes keverékű abroncsokkal. Olyan gumikat kell feltennünk, amik már kissé felmelegedtek, de nem használtuk őket, ami miatt kissé mérges is voltam. Amint alkalmaztuk a lágy verziót, rögtön jól éreztem magam a motoron. Sikerült javítanom, ahogyan a többi márkatársamnak is.”

„A sebességünk abszolút megvan. Holnap azonban meg kell küzdenünk azért, hogy beverekedjük magunkat a Top10-be, ezáltal pedig a Q2-be. Természetesen a pole pozíció a cél. Ha véletlen elered az eső, alkalmazkodnunk kell. Ha esik, akkor esik. Ez van. Rengeteg tényező van a MotoGP-ben, amit tudunk befolyásolni, az eső nem tartozik közéjük.”

„Ez a pálya mindig meghozza a lelkesedést minden versenyző számára. Az első kanyar rendkívül izgalmas. Az elején azokat a fékezési pontokat használtam, amiket tavaly is. Rá kellett jönnöm, hogy ezek most nem teszik lehetővé számomra, hogy elég gyors legyek, így az első repülő körömnél a kavicságyban kötöttem ki, ami valljuk be, nem a legjobb. Mugello egy lenyűgöző pálya, motorozni rajta rendkívüli érzés.”