2024. március 29. 09:56
KezdőlapMotoGPBagnaia: Első soros indulásban reménykedtem

Bagnaia: Első soros indulásban reménykedtem

Nem mindennapi első sor született a tegnapi kvalifikáción a MotoGP-ben. Pecco Bagnaia az 5. helyről várja a folytatást.

Az olasz versenyző nem kimondottan csalódott, mivel az időjárási körülmények rendkívül nehéz helyzetbe hozták a pilótákat. A pálya állapota percről percre változott, így a versenyzőknek folyamatosan alkalmazkodniuk kellett az új viszonyokhoz.

„Természetesen egy első soros indulásban vagy pole pozícióban reménykedtem” – kezdi Pecco Bagnaia.

„Az időjárási körülmények azonban nem tették lehetővé, hogy 100%-osan teljesítsek, és a végletekig húzzam a gázt. A pálya néhány részén esett, néhol nem, Marc pedig hatalmasat bukott. Az első 1-2 körben kifejezetten lassú voltam.”

„A többiek ügyesebben kezelték a fennálló körülményeket. Azok a pilóták, akik előttem végeztek, erősebbek voltak. Nagyszerű az első sor, Mariniék abszolút megérdemlik ezt az eredményt. Nagyon jó munkát végeztek, főleg Diggia, aki a Q1-ből verekedte fel magát az időmérés második szakaszába. Bezzecchi és Marini pedig egész hétvégén gyorsak voltak, gratulálok nekik.”

„Úgy vélem, a versenyen meglesz a tempóm, hogy előrébb kerüljek. Jó munkát végeztünk, és az vigasztal, hogy a világbajnoki pontverseny éllovasai nem túl előkelő rajthelyről indulnak. A rajt rendkívül fontos lesz, próbálok majd kilőni, és kimotorozni valamennyi előnyt. Biztosan nem lesz egyszerű, mert mindenkinek ez a célja, de a maximumot fogom kihozni magamból.”