2023. január 27. 22:49
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: "Mugellóban nyerni hihetetlen"

Bagnaia: “Mugellóban nyerni hihetetlen”

A Ducati sztárja, Pecco Bagnaia első mugellói győzelmét aratta, ami miatt érthetően nagyon boldog volt a futam után.

Francesco “Pecco” Bagnaia 2016-ban a Moto3-as géposztályban a dobogó harmadik fokára állhatott fel Mugellóban, de az olasz nagydíj eddig nem hozott neki szerencsét MotoGP-s pályafutása során: tavaly a második körben bukott az élről. A 2019-es évben pedig mindössze tizenkét körig jutott.

Az olasz győzelem olasz motorral egy csapásra feledtette mindezt a múltat és a két héttel ezelőtti Le Mans-i bukást. “Ez olyasmi, amiről mindig is álmodtam. Mugellóban nyerni hihetetlen” – sugárzott az olasz versenyző. “Természetesen Misano a hazai versenyem, de ez az Olasz GP. Hihetetlen, hogy itt, az egyik legnehezebb pályán nyerhetek. Ez nagyszerű.”

Bagnaia olyannyira boldog volt, hogy csizma és kesztyű nélkül érkezett a sajtótájékoztatóra – felszerelését ugyanis a nézők közé dobálta. “Először láttam sok embert a zászlómmal a lelátón és a Pratóban” – mondta széles vigyorral. “Az felvezető kör alatt sok ezer embert láttam a zászlóval a Correntaio előtti kanyarban. Szóval a győzelem után ott maradtam, és mindent bedobtam a tömegbe, amit csak tudtam. Arra is gondoltam, hogy ugyanezt teszem a sisakkal. De tudom, hogy büntetés jár a sisak nélküli motorozásért. Ezért nem jött össze” – tette hozzá mosolyogva.

A tavalyi világbajnoki második a szezonbeli második győzelmével feljött a negyedik helyre a világbajnoki tabellán, de a lemaradás a ma második helyen végző Fabio Quartararóval szemben továbbra is 41 pont.

“Egész hétvégén nagyon jól dolgoztunk, és egy nem túl jó kezdés után a végén sikerült nyernem. A körülmények nem voltak olyan könnyűek. Tegnap a tapadási szint magasabb volt. Az éjszakai eső talán egy kicsit túlságosan is megtisztította a pályát. Nehezebb volt kezelni a hátsó gumit. De nagyon elégedett vagyok. Különleges dolog itt nyerni” – hangsúlyozta a ducatis.

Bagnaia az első körben az ötödik pozícióból a kilencedik helyig is visszaesett. “Igazából elég jól kezdtem, de a probléma az volt, hogy egy Ducati volt a jobb oldalon, kettő pedig a balon, és el kellett vennem a gázt. Nagyon sok versenyző előzött meg, majd Márquez a 4-es kanyarban hozzám ért”mondta. “Nem volt könnyű. Csak próbáltam okosan bánni a gumikkal. Nehéz, mert az előtted lévő srácok mindig nyomják. Én csak kihasználtam, hogy a Ducati remekül érzi magát a légáramban, és okosan bántam a gumikkal.”

Bagnaia mellett két másik Valentino Rossi védenc is kiemelkedően teljesített, Marco Bezzecchi és Luca Marini az 5. és 6. pozícióban végzett azon a hétvégén, ahol Valentino Rossi #46-os rajtszámát visszavonultatták . “Nagyon boldog vagyok Marco és Luca miatt, nagyszerű munkát végeztek és gyorsak voltak egész hétvégén” – mondta a futamgyőztes.