hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez: Alberto most mondta először, hogy figyeljek oda

Márquez: Alberto most mondta először, hogy figyeljek oda

Mielőtt még az Egyesült Államokba utazik, hogy megműttesse karját negyedik alkalommal is, Márquez borítékolt 6 pontot a mai mugellói futamon.

- Hirdetés -

Mint azt a spanyol világbajnok lenyilatkozta pár nappal ezelőtt, Mugello sosem könnyítette meg a dolgát, így most sem várt kiugró eredményt a hétvégétől. Természetesen Marc Márquez gondolatai nem is feltétlenül a verseny körül forogtak, hanem az újabb operáció gondolata foglalkoztatta.

“Rendkívül sokat kivett belőlem ez a hétvége. A pénteki első és második szabadedzés között kaptam egy telefont a Mayo Klinika egy specialistájától, hogy amilyen gyorsan csak lehet el kell végezni a műtétet. Ha szerdán vagy csütörtökön hív fel, nem álltam volna rajthoz. Minden egyes futam megterhelő számomra fizikailag, de most lelkileg is megviselt minden. Nem volt egyszerű ilyen körülmények között koncentrálnom.” – magyarázza Márquez.

“Pénteken azt mondta a Honda, hogy azt a döntést hozzam, ami a legjobb nekem. Össze is pakolhattam volna, és befejezhettem volna a hétvégét, de nem tettem. Ezzel természetesen nagy kockázatot vállaltam, hiszen megütjük a 350 km/h sebességet is. Még sok dolgom volt a csapatnál, és szerettem volna előkészíteni a jövőre vonatkozó lépéseket.”

“A futam meglehetősen nehéz volt. Az első 6-7 kört élveztem, mert jól rajtoltam és láttam magam előtt az élmezőnyt. A gumik gyorsan elkezdtek fogyni, szóval feladtam. Erős fájdalmaim lettek, és nem volt erőm tovább harcolni. Be tudtam fejezni a versenyt, leintett a kockás zászló. Nagyon érzelmes pillanat volt.”

“Ma fontos volt, hogy ne hajtsak végre őrült manővereket. Ezért lemondtam a futam végére az Oliveirával való küzdelemről. Csak célba akartam érni. Alberto Puig először mondta nekem azt, hogy figyeljek oda.”