2024. március 28. 15:20
KezdőlapMotoGPMárquez: Alberto most mondta először, hogy figyeljek oda

Márquez: Alberto most mondta először, hogy figyeljek oda

Mielőtt még az Egyesült Államokba utazik, hogy megműttesse karját negyedik alkalommal is, Márquez borítékolt 6 pontot a mai mugellói futamon.

Mint azt a spanyol világbajnok lenyilatkozta pár nappal ezelőtt, Mugello sosem könnyítette meg a dolgát, így most sem várt kiugró eredményt a hétvégétől. Természetesen Marc Márquez gondolatai nem is feltétlenül a verseny körül forogtak, hanem az újabb operáció gondolata foglalkoztatta.

„Rendkívül sokat kivett belőlem ez a hétvége. A pénteki első és második szabadedzés között kaptam egy telefont a Mayo Klinika egy specialistájától, hogy amilyen gyorsan csak lehet el kell végezni a műtétet. Ha szerdán vagy csütörtökön hív fel, nem álltam volna rajthoz. Minden egyes futam megterhelő számomra fizikailag, de most lelkileg is megviselt minden. Nem volt egyszerű ilyen körülmények között koncentrálnom.” – magyarázza Márquez.

„Pénteken azt mondta a Honda, hogy azt a döntést hozzam, ami a legjobb nekem. Össze is pakolhattam volna, és befejezhettem volna a hétvégét, de nem tettem. Ezzel természetesen nagy kockázatot vállaltam, hiszen megütjük a 350 km/h sebességet is. Még sok dolgom volt a csapatnál, és szerettem volna előkészíteni a jövőre vonatkozó lépéseket.”

„A futam meglehetősen nehéz volt. Az első 6-7 kört élveztem, mert jól rajtoltam és láttam magam előtt az élmezőnyt. A gumik gyorsan elkezdtek fogyni, szóval feladtam. Erős fájdalmaim lettek, és nem volt erőm tovább harcolni. Be tudtam fejezni a versenyt, leintett a kockás zászló. Nagyon érzelmes pillanat volt.”

„Ma fontos volt, hogy ne hajtsak végre őrült manővereket. Ezért lemondtam a futam végére az Oliveirával való küzdelemről. Csak célba akartam érni. Alberto Puig először mondta nekem azt, hogy figyeljek oda.”