2024. március 28. 12:09
KezdőlapMotoGPA MotoGP-rajtrács csapatai közül kettő már megvan 2023-ra

A MotoGP-rajtrács csapatai közül kettő már megvan 2023-ra

Két MotoGP-csapat már most megvan a 2023-as felállásával. Aki ide vágyik vagy itt akar maradni, azért találhat még helyet.

Alakul a MotoGP-rajtrács a 2023-as szezonra, a legutóbb helyére kerülő puzzledarabka Fabio Quartararo volt. Ezzel a Monster Energy Yamaha tulajdonképpen már mot kész van a jövő évi felállásával, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy Franco Morbidelli is marad jövőre a csapatnál.

Az egyetlen másik csapat, amelynél mindkét motoros kilétét ismerjük jövőre, az Aprilia. Aleix Espargaró szerződése is a napokban dőlt el, mellette a garázs másik oldalán 2023-ban is Maverick Viñales húzza majd a gázt.

Olyan istálló több is van, ahol egy motorossal már leszerződtek a következő szezonra. Az egyik ilyen a gyári Ducati, ahol nagy verseny lesz a másik ülésért. Itt Pecco Bagnaia sorsa biztos, azért, hogy ki legyen a csapattársa, óriási harc várható. A Repsol szintén nem jelentette még be, ki lesz Marc Márquez csapattársa. A paddockpletykák szerint Pol Espargaró biztosan távozik, oda a sajtó legutóbb Joan Mir nevét dobta be.

Így áll jelenleg a 2023-as rajtrács a MotoGP gyűjtése alapján: