2024. március 28. 23:55
KezdőlapMotoGPQuartararo: A 3. hely volt a maximum

Quartararo: A 3. hely volt a maximum

Ha Fabio Quartararo nem lenne, a Yamaha nem szerepelne Barcelonában a Top15-ben. A világbajnok reméli, hogy eredményes futamot zár majd.

Pénteken még valami olyasmit látott a világ, amit a Yamaha háza táján nem sűrűn, Morbidelli az első szabadedzésen végre beváltotta a hozzáfűzött reményeket – 3.-ként zárt – azonban a diadal nem tartott sokáig, mert a csapat kulcsembere, Fabio Quartararo végül magára talált. A harmadik szabadedzésen ugyan még csak hatodik volt, de az időmérő meghozta a francia számára az első soros indulást.

„A péntek rendkívül nehéz volt, mert nem bíztam az új gumikban” – kezdi Quartararo.

„A harmadik szabadedzésen kezdettől fogva a közepes keverékkel róttam a köröket, és sikerült jobb eredményt elérnem. Semmit nem csináltam másképp, csak néhány változtatást eszközöltünk a motoron. A legnagyobb különbséget a pálya állapota jelentette. Gyorsan elértem az 1.39-es határt, amire abszolút nem számítottam. Nagyszerűen éreztem magam, szóval a negyedik szabadedzésen kipróbáltuk a kemény keverékű gumit is. Végül gyorsan vissza is váltottunk a közepesre, amivel sorra futottam a jobbnál jobb köröket.”

„Nagyon örülök a helyezésemnek, és a tempómmal is elégedett vagyok. A legjobbamat nyújtottam, talán elérhető lett volna az első vagy a második rajthely is, ha gyorsabb tudok lenni. Jelen esetben viszont a 3. hely volt a maximum. Felkészültnek érzem magam a futamra.”

„Mindenki tudja, hogy a gumikopás nagyon fontos tényező ezen a pályán. Azon fog múlni a dolog, hogy az abroncsok kibírják-e a versenytávot, vagy sem.”