vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo: A 3. hely volt a maximum

Quartararo: A 3. hely volt a maximum

Ha Fabio Quartararo nem lenne, a Yamaha nem szerepelne Barcelonában a Top15-ben. A világbajnok reméli, hogy eredményes futamot zár majd.

- Hirdetés -

Pénteken még valami olyasmit látott a világ, amit a Yamaha háza táján nem sűrűn, Morbidelli az első szabadedzésen végre beváltotta a hozzáfűzött reményeket – 3.-ként zárt – azonban a diadal nem tartott sokáig, mert a csapat kulcsembere, Fabio Quartararo végül magára talált. A harmadik szabadedzésen ugyan még csak hatodik volt, de az időmérő meghozta a francia számára az első soros indulást.

“A péntek rendkívül nehéz volt, mert nem bíztam az új gumikban” – kezdi Quartararo.

“A harmadik szabadedzésen kezdettől fogva a közepes keverékkel róttam a köröket, és sikerült jobb eredményt elérnem. Semmit nem csináltam másképp, csak néhány változtatást eszközöltünk a motoron. A legnagyobb különbséget a pálya állapota jelentette. Gyorsan elértem az 1.39-es határt, amire abszolút nem számítottam. Nagyszerűen éreztem magam, szóval a negyedik szabadedzésen kipróbáltuk a kemény keverékű gumit is. Végül gyorsan vissza is váltottunk a közepesre, amivel sorra futottam a jobbnál jobb köröket.”

“Nagyon örülök a helyezésemnek, és a tempómmal is elégedett vagyok. A legjobbamat nyújtottam, talán elérhető lett volna az első vagy a második rajthely is, ha gyorsabb tudok lenni. Jelen esetben viszont a 3. hely volt a maximum. Felkészültnek érzem magam a futamra.”

“Mindenki tudja, hogy a gumikopás nagyon fontos tényező ezen a pályán. Azon fog múlni a dolog, hogy az abroncsok kibírják-e a versenytávot, vagy sem.”