2024. április 26. 22:27
KezdőlapMotoGPEddigi legjobb eredményének örül Remy Gardner

Eddigi legjobb eredményének örül Remy Gardner

Harmadszor szerzett pontot 2022-ben Remy Gardner. A Katalán Nagydíjon ráadásul eddigi messze legjobb eredményét érte el.

Remy Gardner a 2022-es MotoGP-mezőny öt újonca közül az egyik. Az ausztrál motoros 2021-ben a Moto2 világbajnoka lett, ezután került fel a királykategóriába, a Tech 3 csapatához. A KTM-en nem indult egyszerűen a szezonja, mert bár rögtön Katarban pontot tudott szerezni, a következő három futamon ez nem sikerült. Portugáliában aztán sikerült egyet javítani addigi legjobbján, és 14. lett. Legutóbb Katalóniában pedig megfutotta legjobb versenyét, és már a top 10 is közel volt. Gardner végül 11. lett.

Nagyon jó eredményt értünk el, ez pedig reménykeltő a jövőre nézve, nekem és a csapatnak is” – fogalmaz optimistán Gardner. „Rengeteg bukás volt, én viszont a végéig motoron tudtam maradni. Az utolsó körben meg tudtam előzni Franco Morbidellit és Darryn Bindert, így azt gondolom, megérdemeljük ezt az eredményt. Nagyon örülök mindenki miatt, aki ennek a részese volt.

Gardner korábban még úgy fogalmazott, hogy nem igazán élvezte az újoncélet első versenyeit. Azóta mostani nyilatkozata alapján jelentősen jobb a helyzet. Tech3-s csapattársa, Raúl Fernández szintén jó versenyt futott, tizenötödik helyével idei első pontját szerezte.

Remy Gardner tizenegyedik helyének köszönhetően nyolc szerzett ponttal rendelkezik. Ezzel a tabella 23. helyén áll, pontosan a csapattárs Raúl Fernández előtt. Az ausztrál a mezőny negyedik legjobb újonca Bezzecchi, Binder és Di Giannantonio mögött.

ForrásSpeedcafe