2024. április 18. 18:54
KezdőlapMotoGPBagnaia: A végsebesség nem minden

Bagnaia: A végsebesség nem minden

A vb-tabellán felzárkózni igyekvő Francesco Bagnaia szerint pontosan a rivális mutatja nekik a jó példát a fejlesztendő területeket illetően.

A Ducati és a Yamaha alapvetően nagyon más jószágok. Ezt támasztja alá az is, hogy a két gyártó gépe miben jó: a Yamaha a kanyartempóra, míg a Ducati a brutális végsebességre épít. Ez alapján tulajdonképpen akár abban is megegyezhetünk, hogy a MotoGP tökéletes motorja ennek a kettőnek a házasítása lenne.

Bagnaia a hétvégi katalán futamon már az első körben kiesett, miután Takaaki Nakagami elkaszálta őt. Legutóbbi négy versenyéből viszont kettőt meg tudott nyerni, és a barcelonai futam utáni teszten is csak 0,004 másodperc volt a különbség a leggyorsabb körökben közte és Quartararo között.

Teszteltem több dolgot, a legnagyobb ezek közül az új fejidom volt” – mondott néhány részletet Bagnaia a teszten történtekről. „Alapvetően elég jó, aztán majd kiderül, hogy egyáltalán használjuk-e idén. Most csak tesztről volt szó. Ezzel nem vesztünk túl sok kezelhetőséget a motoron, viszont nyerünk vele végsebességet. Ez pedig segíthet.

Másrészt viszont Bagnaia szerint érdemes átnézni máshová is a paddockon belül. „A magam részéről elvagyok kisebb végsebességgel, ha viszont kezelhetőbb a motor. Erre a Yamaha kiváló példa. Az ő motorjuk jelenleg jobban kezelhető. Így pedig láthatjuk, hogy a végsebesség nem minden.

A legutóbbi futamokon mutatott javuló eredményeinek köszönhetőn Bagnaia még a két kiesése mellett is feljött a tabella ötödik helyére. 81 pontja jelenleg 66-tal kevesebb, mint a tabellát vezető Fabio Quartararo neve mellett álló mennyiség.

ForrásCrash.net