2024. április 19. 02:53
KezdőlapMotoGPNakagami sachsenringi szereplése még kérdéses

Nakagami sachsenringi szereplése még kérdéses

Takaaki Nakagami megsérült, amikor Barcelonában bukott. Az LCR Honda reméli, hogy Sachsenringen rajthoz tud állni, de ez még kérdéses.

Az LCR Honda versenyzőjének, Takaaki Nakagaminak bukása a katalán MotoGP-futam első kanyarjában nagy port kavart. Amellett, hogy megsérült, esése következtében eltört Alex Rins bal csuklója, és csökkentette Francesco Bagnaia világbajnoki esélyeit, aki szintén bukott az eset következtében.

Ezért a MotoGP mezőnye néhány napig olyan volt, mint egy kórház: Marc Márquezt Amerikában megműtötték, Nakagami és Rins kórházban kötött ki, Jorge Martint pedig a montmelói második hely után egy nappal operálták meg.

Marc Márquezt a Német GP-n ismét Stefan Bradl helyettesíti. Az, hogy Alex Rins újra bevethető lesz-e, még szintén kérdéses.

Takaaki Nakagami, aki a Francesco Bagnaia hátsó kerekének ütközött fejjel, és még a bukósisakjának a napellenzőjét is letépte, egyelőre aggódik a német nagydíjon való részvétele miatt.

„Taka lábadozik” – számolt be az LCR csapat tulajdonosa, Lucio Cecchinello a SPEEDWEEK.com kérdésére. „De nem tudom, hogy motorozhat-e a Sachsenringen. A tervek szerint igen.”

„Nem szenvedtem semmilyen komoly sérülést vagy törést” – számolt be a japán hét közepén a kórházból. „Azonban egy éjszakát az intenzív osztályon töltöttem megfigyelés céljából. Igyekszem felkészülni a Sachsenringi futamra.”

Taka egy fotót posztolt nyakmerevítővel és egy vastag kötéssel az állán. A Suzuki csapatfőnöke, Livio Suppo kommentálta a posztot: „Jobbulást, Taka! Remélem, megtanultad a leckét.”

Az LCR csapatfőnöke, Lucio Cecchinello most abban reménykedik, hogy a Német Nagydíjon már egy felépült Nakagami fog rajthoz állni. A HRC a két szászországi és asseni futam után szeretné eldönteni, ki alkotja csapatukat 2023-ban.

Vagy Alex Márquez (26 éves) és Takaaki Nakagami (négy és fél MotoGP-év alatt még mindig dobogó nélkül) folytatja, vagy a japán helyére a jelenleg a Moto2-ben szereplő Ai Ogura kerül. A kétszeres világbajnok Alex Márquezt még két évig biztosan foglalkoztatják.

Ha Nakagami nem kap új MotoGP-szerződést, akkor minden valószínűség szerint a Honda Superbike gyári csapatában kapna helyet, ahol most a spanyol Iker Lecuona és Xavi Vierge versenyez.