péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPFernández: A verseny rajtja előtt füstöt láttam a motorból

Fernández: A verseny rajtja előtt füstöt láttam a motorból

A Tech3 KTM mindkét pilótája világbajnoki pontokat zsebelt be a Sachsenringen rendezett MotoGP-futamon. Raúl Fernández a tizenkettedik helyet szerezte meg a német nagydíjon – ez az eddigi legjobb eredménye a királykategóriában.

- Hirdetés -

Raúl Fernández a szabadedzések alatt igencsak hátul volt, a futamot a 22. helyről kezdhette meg, azonban nagy felzárkózást mutatott. Végül a 12. helyen látta meg a koclás zászlót, 3 pozícióval megelőzve csapattársát, a 15. Remy Gardnert.

“Ez volt a szezon legjobb versenye. Úgy élveztem, mint egy gyerek. Akárcsak a tavalyi futamokon” mondta boldogan a MotoGP újonca. “A bemelegítő edzésen találtunk valamit a motoron, azután sokkal jobban éreztem magam a gépen. A verseny rajtja előtt füstöt láttam. Azt gondoltam magamban: b*ssza meg! Szerencsére nem volt nagy probléma.”

Fernández így folytatta: “A versenytempó jó volt. Még akkor is, ha az első öt-hat körben sok időt vesztettem. Nem volt könnyű tartani a megfelelő hőmérsékletet az első gumiabroncs a jobb oldalán. Aztán egyre gyorsabb lettem, ugyanolyan tempót mentem, mint Miguel.”

“A verseny nagyon kemény volt, de a legrosszabb a hőmérséklet volt” – mondta el a verseny utáni interjúban. “Különösen, amikor egy csoportban motoroztam, nagyon nehéz volt. Az aszfalt forró, a motor nagyon meleg, ráadásul a többi motor még több hőt termelt. Katasztrófa volt, de fizikailag nagyon jól ment nekem.”

Vajon a bemelegítésen elért fejlődés hasznos lehet a következő, asseni versenyen? – kérdezték tőle “Remélhetőleg! Kíváncsi vagyok, hogy ez a változtatás segít-e abban, hogy Assenben gyors legyek. A csapat módosított valamit, nem tudom pontosan mit, de ez csak egy apróság volt. Jó emlékeim vannak Assenről a tavalyi évről. Kevés “stop and go” szakasz van ott, ami jó lehet nekünk” – fejezte be nyilatkozatát Fernández.