péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPNem mindennapi MotoGP konvoj beteg gyermekek mosolyáért

Nem mindennapi MotoGP konvoj beteg gyermekek mosolyáért

A MotoGP csapatok Sachsenring után Assenbe indultak. Mielőtt azonban a versenypályára értek volna, a sofőrök megálltak Emmenben, majd konvojt alkotva érkeztek meg a holland nagydíj helyszínére. Hogy miért? Betegséggel küzdő gyermekek arcára szerettek volna mosolyt csalni.

- Hirdetés -

A hétvégén Assenben megrendezésre kerülő holland versenyhétvége részeként a “Stichting Happy Smile” egy különleges akciót szervezett. A MotoGP paddock teljes konvoja a hollandiai Emmen város közelében lévő parkolóban gyűlt össze, ahonnan hétfőn nagy felvonulás indult a MotoGP hivatalos kamionjaival, a csapatok és a motoros világbajnokság partnereinek járműveivel. Az összes kamion gyerekeket vitt utasként, akikről a “Happy Smile” alapítvány gondoskodik. A konvoj a rendőrség vezetésével TT Assen Circuit felé vette útját, ahol a MotoGP világbajnokság tizenegyedik fordulóját rendezik a hétvégén. Útközben több ezer néző tapssal fogadta őket.

Ez az alapítvány azért jött létre, hogy örömet szerezzen a súlyosan beteg gyermekeknek azzal, hogy olyan élményeket nyújt nekik, amelyek nem mindennapiak. A családok online regisztrálhatják súlyos betegségben szenvedő gyermekeiket az alapítvány rendezvényeire.

A szervezet a Nemzetközi Német Motoros Bajnokságról (IDM) ismert. A “Happy Smile” évek óta együttműködik Werner Daemen BMW csapatával. Számos versenyen a szervezők nagyszerű élményeket kínálnak a gyerekeknek a versenypályák szélén.

Úgy gondoljuk, ez egy csodálatos kezdeményezés, amit ezek a gyerekek sosem fognak elfelejteni és életük meghatározó élménye marad. Le a kalappal a szervezők és a konvoj előtt!

Íme a videó a nem mindennapi felvonulásról: