kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMorbidelli: Nem ez a legnagyobb problémánk

Morbidelli: Nem ez a legnagyobb problémánk

Siralmas hétvégén van túl a gyári Yamaha alakulat. Mindkét versenyzőjük a kavicságyban fejezte be az asseni futamot. Morbidelli mégis nagyobb bajban, mint Quartararo.

- Hirdetés -

Franco Morbidelli a második szabadedzésen feltartotta versenyzőtársát, így egy letöltésre váró hosszú körös büntetéssel érkezett a vasárnapi futamra. Az olasz azonban ezt nem töltötte le, így kapott még egyet.

“Nem teljesítettem az első büntetőívet, mivel nem kaptam róla információt. Csak akkor vettem észre a táblát, amikor már a második hosszú körös büntetést is kiszabták rám. Nem láttam sajnos, mivel épp egy bolyban voltam, és nagyon nehéz ilyen gyors körök közepette bármit is látni a táblákból, pláne ha sokan vagytok egy kupacban.” – kezdi Morbidelli.

- Hirdetés -

Végül Morbidelli versenye sem tartott sokáig. Az olasz a kavicságyban fejezte be az asseni futamot. Az 5-ös kanyarban csúszott ki, akárcsak csapattársa.

“Elment az eleje és elestem, de ez a bukás most nem a legnagyobb problémánk. Gyorsabbnak kell lennünk, agresszívabban kell vezetnem. Ez pedig nem egyszerű, mert abszolút nem ilyen a stílusom.”

“A nyári szünet jó alkalom lesz arra, hogy végre hozzászokhassak az idei fejlesztésű motorhoz.”