péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMeregalli: Hiszek Morbidelliben

Meregalli: Hiszek Morbidelliben

Annak ellenére, hogy a 2022-es szezon eddig nem sikerült enyhén szólva sem fényesen Morbidelli számára, Meregalli továbbra is hisz benne és csapata mindent megtesz azért, hogy az olasz régi formáját láthassuk.

- Hirdetés -

Míg Fabio Quartararo három győzelemmel és három második hellyel a világbajnokság élén kezdte meg a nyári szünetet, addig csapattársa, Franco Morbidelli tizenegy futamból mindössze 25 pontot szerzett – 147-el kevesebbet, mint a címvédő.

“Jelenleg Fabio az egyetlen, aki igazán ki tudja használni a Yamaha jó tulajdonságait” – ismerte el Massimo Meregalli csapatfőnök. “De nagyon keményen dolgozunk azon, hogy Franco visszatérjen oda, ahol 2020-ban volt. Mindannyian ismerjük a képességeit, és addig nem adjuk fel, amíg el nem érjük ezt a célt.”

- Hirdetés -

Meregalli nem akarta szó nélkül hagyni a felreppent „kritikákat”, miszerint a Yamaha látszólag csak egy versenyzőt támogat. “Ez eleve nem volt stratégia” – állította határozottan az olasz. “Ebben a pillanatban szembesültünk ezzel a helyzettel, de tudjuk, hogy Franco milyen gyors. Tényleg keressük a megoldást, hogy jobban érezze magát a motoron, gyorsabb és egyenletesebb legyen a teljesítménye. Mert nem hiszem, hogy a versenyeredményei azt sugallják, amit az utóbbi futamokon mutat. A tempója valóban javul. Ami most hiányzik, az az időmérés. Ott küszködik – ezt is nehéz megérteni, de a túl sok tapadásra panaszkodik. Nem tudja úgy befordítani a motort, ahogy szeretné.”

“De meggyőződésem, hogy a versenyeken elért eredményei egy jobb rajtpozícióval biztosan jobbak lennének” – tette hozzá a Yamaha csapatfőnöke. “Hiszen köztudott, hogy a versenyen nem könnyű pozíciókat szerezni, különösen nekünk nem könnyű. Ha sikerül elérnünk, hogy előrébb kezdjen, akkor Franky is elkezdi majd visszanyerni a tempóját.”

A csapatfőnöktől megkérdezték, hogy lehetséges-e, hogy a Yamaha visszateszi Morbidellit Ramon Forcadához, a sikeres Petronas SRT-s időkből származó csapatfőnökéhez? Elvégre a duó három MotoGP-futamot nyert. A Yamaha gyári csapatában a 2017-es Moto2-es világbajnok Patrick Primmerrel dolgozik együtt.

“Nem hiszem, hogy ez lenne a probléma”legyintett Meregalli. “Elégedett a csapatával, és mi is hiszünk Patrick Primmer képességeiben.”

Meregalli egy másik okot is sejt Morbidelli problémáinak hátterében: Még ha 2020-ban is a Yamaha versenyzője volt, most egy olyan motoron ül, ami más. Néha megpróbálja megtalálni ugyanazt az érzést, mint 2020-ban, de a 2022-es motornak más a karakterisztikája. Próbálunk azon dolgozni, hogy jobban érezze magát a motoron – a csapat tagjaival együtt. És mi is úgy gondoljuk, hogy nagyon jó szakemberek” – erősítette meg a Yamaha csapatfőnöke.